Реклама / Ads
0| 4483 |21.03.2022 НОВИНИ

Е. Йорданов: Повече от 12 години МВР е управлявано от ГЕРБ и има хора, които могат да изнасят информация

.
Емануил Йорданов Източник: БГНЕС
Нека не забравяме, че повече от 12 години МВР е управлявано от ГЕРБ и там има твърде много хора, които са свързани със старата власт и те могат да изнасят информация в нейна полза и да саботират едно или друго разследване. Това коментира пред БНТ адвокатът и бивш министър на вътрешните работи Емануил Йорданов по повод ареста и освобождаването на Бойко Борисов.
 

Прокуратурата обяви, че няма доказателства, но има тежки процесуални нарушения, допуснати от разследващите полицаи. Йорданов смята, че двамата прокурори от Софийска градска прокуратура, които съобщиха решението на прокуратурата на брифинг пред медиите в петък, са се държали като изтъкнати членове на Софийска адвокатска колегия и са защитавали заподозрените "със зъби и нокти".

 

"Бяха избрали селективно това, което смятат, че подкрепя защитната теза. Аз такъв прокурор не съм виждал, а съм адвокат от 87 година. Абсурдна работа", каза той.

"Ако на един хора, един началник е назначен от друг началник и той се обръща към него с "шефе", твърде скептичен съм, че същите тези хора ще свършат някаква работа. Но има проблем, който им убягва - за престъпление като това давността е 15 години - така че има време", допълни Йорданов.

 

Емануил Йорданов смята, че няма да остане заметено под килима една злоупотреба с 500 млн. държавни пари.

 

Крайно време е прокуратурата да заработи по този случай и да работи сериозно, не срещу хора, които са на ниски нива, а там където има данни за корупция на най-високо ниво.

Йорданов остави без коментар дали, ако главен прокурор не беше Иван Гешев, нещата щяха да са различни.

 

Надеждата му е, че когато се появи следващият главен прокурор, ще се заработи, така както изисква законът.

 

Един грамотен следовател за 4-6 месеца може да завърши това досъдебно производство и да го представи в прокуратурата за евентуалното изготвяне на обвинителен акт, каза Йорданов.

 

Той е категоричен също, че в закона пише, че може да се извърши разпит чрез видеоконферетнта връзка - според прокуратурата НПК не го позволява това.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3197 |19.03.2022 Украински министър: Години ще минат, за да бъдат обезвредени невзривените мини и снаряди на руската инвазия . 0| 3510 |18.03.2022 Адв. Йорданов: Кое е унизителното в задържането на Борисов? Возеха го като кум на сватба . 0| 3062 |18.03.2022 Тошко Йорданов: Кабинетът не е застрашен от тази ситуация . 0| 3034 |16.03.2022 Обновеният сайт winbet.bg: по-бърз, по-удобен и с още повече забавления

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads