Реклама / Ads
0| 3574 |18.03.2022 НОВИНИ

Адв. Йорданов: Кое е унизителното в задържането на Борисов? Возеха го като кум на сватба

.
Бойко Борисов Източник: Facebook
Не разбирам кое е унизителното в задържането на Борисов, при положение, че просто го возеха в една кола като кум на сватба. Разбирам да му бяха сложили белезници, да го бяха извели с белезници и тогава да се оплаче от нещо. Не е трудно да си припомним колко хора бяха задържани по действително унизителен начин по време на управлението на Борисов, след това съдеха България в Европа, а ние плащахме обезщетенията.
 

Това коментира пред fakti.bg адвокатът и бивш министър на вътрешните работи Емануил Йорданов.

 

„В действията на МВР няма нищо извънредно. Ако питаме обидените гербаджии, сигурно ще припишат и зарята в Банкя на МВР“ допълни той.

 

„За 30 минути забавяне колегата Менков /защитникът на Борисов адв. Мeнко Менков – бел. ред./ опищя орталъка“, каза адв. Йорданов и припомни задържането на Десислава Иванчева и Биляна Петрова преди няколко години, когато в продължение на 4 часа адвокатите не бяха допускани до тях.

 

„Не е сигурно, че българската прокуратура ще разследва случая, по всяка вероятност ще го гледат делегираните прокурори. Тогава има някаква надежда за нормално развитие на процеса. Ако всичко падне в ръцете на нашата прокуратура – най-вече на специализираната, това означава, че отиваме при Мишо Бирата, при Мата Хари, при магистрала „Хемус“ – такъв ще бъде резултатът. Накрая някой може да стане и консул във Валенсия“, обясни адвокатът.

 

„Въпросът е кой разследва и как разследва. Могат да се използват различни хватки – да се правят безкрайни искания за доказателства, да се използват методи за шиканиране на процеса“, добави Емануил Йорданов.

 

Що се отнася до искането на правосъдния министър Висшият съдебен съвет да прекрати предсрочно мандата на главния прокурор, той смята: „Ще ритат топката до последно, ще бавят по всички възможни начини. Където намерят пукнатина в закона, веднага ще се използва. Чака ни игра на нерви“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3170 |18.03.2022 Тошко Йорданов: Кабинетът не е застрашен от тази ситуация . 0| 6312 |18.03.2022 Панев: Когато и да се беше случило задържането, винаги щеше да има "сега ли е моментът" . 0| 3584 |03.03.2022 Шефът на Първо районно управление призна за грешки при задържането на децата заради паметника на СА . 0| 34501 |01.03.2022 Тошко Йорданов: Бойко Борисов е мутра

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads