Реклама / Ads
16| 4746 |25.10.2023 НОВИНИ

Николай Слатински: Русия вменява на мъжа да е пушечно месо, а на жената - детеродна машина. Всичко това в името на Путин

.
Проф. Николай Слатински
"Путин върна Русия много назад - вместо тя да се стреми към Бъдещето, към Света на високите комуникационни, информационни, генни, медицински, космически технологии, към ерата на Изкуствения интелект и квантовите компютри, Русия се закотвя някъде във времето между Доиндустриалното и Индустриалното общества, между Домодерното и Модерното общества и изоставането ѝ става не просто количествено, а качествено", пише проф. Слатински.
 

Проф. Николай Слатински, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

ЗАПАДЪТ НЕ МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕ КАК СЕ ЖИВЕЕ В РУСИЯ


Онзиден мой приятел в Русия ми написа с тежка, горчива въздишка точно това:


- Западът не може да разбере как се живее в Русия...


Замислих се...


Като пропуснем редица съществени детайли, можем да кажем, че Западът - това е цивилизация, главните направления на развитието на която вече няколко века са следните:


1. Намаляване на постоянния, ежедневен Страх, който стотици, хиляди години, десетки хиляди години е бил главното за хората, за човеците, за човешките същества, за индивидите - страх от наказание от Бога (или Боговете), страх от Владетеля (вожда, деспота, императора, царя).


2. Нарастване на Цената на човешкия живот. Животът на човека става висшата ценност и той, човекът има пълното право да се стреми да живее по начин, по който иска да живее и то така, че да има изключителното право да се разпорежда със своя живот.


3. Отказ от не просто главната, а единствената Роля на Мъжа, на съществото от мъжки пол - да бъде пушечно месо, което да бъде пожертвано в името на Голямото, Високото, Надчовешкото - Племето, Държавата, Монархията, Републиката, Социалистическата страна.


4. Отказ от не просто главната, а единствената Роля на Жената, на съществото от женски пол - да бъде детеродна машина, която да обезпечава все повече пушечно месо и все повече детеродни машини за Голямото, Високото, Надчовешкото - Племето, Държавата, Монархията, Републиката, Социалистическата страна.


Путин върна Русия много назад - вместо тя да се стреми към Бъдещето, към Света на високите комуникационни, информационни, генни, медицински, космически технологии, към ерата на Изкуствения интелект и квантовите компютри, Русия се закотвя някъде във времето между Доиндустриалното и Индустриалното общества, между Домодерното и Модерното общества и изоставането ѝ става не просто количествено, а качествено.


Постепенно, злобно, комплексирано и психопатично Путин отнема близостта на Русия именно до указаните по-горе четири ключови, фундаментални черти, определящи вектора на развитие на Запада, като флагман на човешката цивилизация.


--- В Русия се завръща непреодолимия, парализиращ Страх - да бъдеш смазан от огромната репресивна машина на държавата или на развихрилата се престъпност на улицата.

 

Ти си перце, ти си отбрулен лист, ти си песъчинка, ти си прашинка, която може да бъде стъпкана от Властта на силата, от Правото на Силата, от Арогантността на силата, от Жестокостта на Силата - на Силата на онези горе, на властимащите олигарси, както и на Силата на онези долу, на криминалните отрепки.


--- В Русия стремително пада Цената на живота на всеки отделен човек и на хората като цяло. Тази цена пада не защото Русия воюва в Украйна като се отнася с пренебрежение към човешкия живот и използва единственото си непреодолимо превъзходство над вероломно нападнатата страна - колосалните човешси ресурси и буквално за-труп-ва противника с трупове. Връзката е обратната - понеже Русия се отнася с пренебрежение към човешкия живот, затова и тя воюва така в Украйна.


--- В Русия отново и със страшна сила се вменява на Мъжа, че висшата му роля е да бъде пушечно месо в името на Путин и неговите шизофренични геостратегически амбиции. Цялата пропаганда към милионите, тънещи в напиване и надрусване, оскотели мъжки същества е - вместо да се мъчиш без перспектива и реализация в този скапан живот, отдай живота си за нещо велико - за великостта на Русия. Само по този начин, като се сражаваш за Русия, ти ще постигнеш признание и ще заработиш немалки пари, които иначе никога не би заработил.


--- В Русия отново и със ужасен цинизъм се вменява на Жената, че висшата ѝ роля е да бъде детеродна машина в името на Путин и неговите циклофренични геополитически цели. Цялата пропаганда към отрудените, разкъсващи се от работа, от семейни грижи, от по-ниски заплати и не просто сексистко, а изпълнено с похот и гаври отношение към тях, женски същества е - вие трябва да бъдете детеродни машини за Русия, още с излизането от пубертета да раждате първото си дете и докато сте във фертилна възраст да родите поне още 2-3 деца, които утре ще бъдат пушечно месо или детеродни машини за Матушка Русь. Останалото - кариера, емоционален живот, семейно щастие, личностно надграждане -- това са западни активни мероприятия, целящи да доведат Русия до демографска катастрофа и недостиг на ... пушечно месо и детеродни машини.

 

Ние, дори в страна като България, затъваща в периферията на Запада, но все пак удържаща се от западната страна на разделителната линия между Европа и Евразия, живеем по отношение на горните четири приоритета в развитието на Западната цивилизация в коренно различен свят от Русия. Даже ние, българите, объркани, с промито съзнание, разкрачени между соца и после-соца, между до-демокрацията и демокрацията народ, не си представяме в какво се е превърнала Русия. Вземете поне рашистките слуги от Израждане - те масово не се ходили в Русия и нямат и по една рубла в портмонето си.


Дори ние, българите не можем, точно както въздъхва моя руски приятел, да разбере как се живее в Русия, та камо ли Западът, та камо ли Европа - те абсолютно не могат да разберат как се живее в Русия. И дори да могат да го разберат, те предпочитат да не го разбират. Иначе биха се държали другояче и биха постъпвали другояче. И тогава вероятно и Войната срещу Украйна щеше вече да е завършила.


А сега какво се случва?


Западът наблюдава и - все още - повече съзерцава, как Русия иска да превърне Украйна в Русия. Да я направи страна, за която също няма да можем да разберем как се живее в нея. И дали изобщо това в нея е живот...


24.10.2023 г.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 5590 |25.10.2023 "Едно от най-важните решения по време на нашия мандат". Започва строителството на седми блок на АЕЦ „Козлодуй“ . 0| 3832 |25.10.2023 Димитър Маринов за електронните рецепти: Не трябва да се прави крачка назад в дигитализацията . 6| 4717 |25.10.2023 Ето как да гласуваме с машина на изборите в неделя - ЦИК показа симулация, достъпна онлайн . 4| 10289 |25.10.2023 Оливер Андонов за ФрогНюз: Руските влияния в Македония блокират вписването на българите в конституцията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads