Реклама / Ads
20| 3236 |14.08.2024 НОВИНИ

Проф. Слатински: Курск не е цел, а средство. Очаквам събития в Крим - дните на един мост ми се струват преброени

.
Проф. Николай Слатински
"Да, има много въпросителни по отношение на тази украинска операция. Ала повечето анализатори и "анализатори" я обсъждат с традиционни, банални, повърхностни и мрънкащи аргументи. А тя е като блестяща импровизация чрез стратегическа интуиция на генерал Сирски!".
 

Проф. Николай Слатински, Fаcebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

ДНИТЕ НА ЕДИН МОСТ СА ПРЕБРОЕНИ (??)
1975 г.


Едва станал студент в Харков, бях в Курск - заведоха ни на местата на потресаващата Курската битка. Но аз бях шокиран най-вече от нищетата на града и особено - на селата край него. Това бе първи тежък (за промития ми юношески мозък) челен сблъсък с разbитото социалистическо общество. България наистина бе земен рай в сравнение с видяното!







Днес всички говорят за Курск. Какво, защо, дали, докога?


Ето няколко мои си разсъждения за смисъла на операцията:


1. Украйна най-сетне има немалко въоръжения и снаряди. А доскоро почти ги бе приключила.


2. Натискът от Запада върху Украйна е много силен - да приеме формулата Мир срещу Територии.

 

3. Украйна проведе де факто допълнителна мобилизация и не е вече с огромен недостиг на бойци.


(Впрочем, съотношението католици и униати към православни в армията след и сред новата мобилизация е по-голямо от това като цяло сред украинците. Някак православните са по-индоктринирани и по-пасивни, по-демотивирани и по-склонни към териториални отстъпки...).


4. Русия катастрофично се нуждае от нова мобилизация, от която Путин адски, неистово се страхува, а сега Украйна тласка неумолимо Путин към нея!







Да, има много въпросителни по отношение на тази украинска операция. Ала повечето анализатори и "анализатори" я обсъждат с традиционни, банални, повърхностни и мрънкащи аргументи. А тя е като блестяща импровизация чрез стратегическа интуиция на генерал Сирски!


В Курска област украинците нанесоха тежък удар лично върху Путин. Той стана за смях и злобно осъзнава това. Изглежда жалък, вие като внезапно, от засада ранен хищник.


И все пак за мен операцията в Курска и (вече в) съседните области не е Цел, а Средство:


Да се отвлече вниманието в друга посока.


Затова очаквам събития в Крим. Дните на един Мост ми се струват преброени.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2233 |14.08.2024 ВСС отново си избра Магдалинчев за представляващ. Не предвижда процедура за избор на главен прокурор . 8| 2530 |14.08.2024 Дъно в парламента: "Възраждане" пак забърка скандал, пак псувни и обиди . 2| 2224 |14.08.2024 Парламентът не включи райския газ в списъците с наркотични вещества . 1| 2337 |14.08.2024 Обявиха премиите за олимпийските ни шампиони, медалистите и финалистите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads