Реклама / Ads
4| 5702 |05.08.2020 НОВИНИ

Николай Слатински: Трагедията му е, че в измислената реалност живее само той

.
Той толкова силно си вярваше на това, което говори, че съзнанието му сътвори една паралелна, несъществуваща, виртуална и измислена реалност. Да живее в тази реалност на него ужасно му хареса, затова и не разбра как от неин жител той стана неин заложник.
 

Тя вече не го пуска, тя му формира мисленето, тя му диктува приказките, тя му засенчва и скрива действителната реалност.


Трагедията му е, че в измислената реалност живее само той, там няма други хора, той е самотник, отшелник в нея. Той живее по нейните закони и е роб на нейните приумици и фата моргани.


Когато разказва на скупчилите се около него авари за своите видения в тази фиктивна реалност, те уморено му ръкопляскат, но правят това чисто повърхностно, имитационно, показно и първосигнално, за да не ги забележат, че не ръкопляскат.


Иначе вътре в себе си те вече мислят какво да правят след като той падне от власт. А че той пада от власт това е изписано на лицата им.


Те доста спечелиха от всичкото, което той десетилетие говореше за виртуалната си реалност. Но живееха в действителната реалност. Тук са техните движими и недвижими имущества. Тук са делата им и всичко, което причиниха на бизнесмени, на млади хора, на жертви на несправедливости, на пострадали от отказа от правосъдие. Тук, в действителната реалност те трябва нататък да оцеляват, да се спасяват от обидите и възмездията на стотици хиляди хора, да се учат да живеят извън властта, да се опитват да я карат нататък без Него.


Ето това ги вълнува, то се чете по мимиките и жестовете им, по пресъхналите им устни, по осъзнаването, че сладкият десетгодишен сън приключва и започва нов живот. От който те се страхуват. И уви – има защо да се страхуват.


Въпросът е ние да не падаме на тяхното ниво, тяхната корист, тяхната оттмъстителност, тяхната алчност и тяхното безсърдечие. Нямаме време да бъдем лоши и да им отговаряме със зъб за зъб и око за око.


Чакат ни много по-важни задачи. А те са – да преодолеем безумно тежкото наследство, което те ни оставят – и в материален, и в духовен смисъл.


Важното е никога повече да не допускаме такова некомпетентно, корумпирано, безотговорно и арогантно управление да спохожда България. Второ такова управление тя няма да може да понесе!

 

Facebook, Николай Слатински, експерт по национална сигурност




Той толкова силно си вярваше на това, което говори, че съзнанието му сътвори една паралелна, несъществуваща, виртуална и...

Posted by Nikolay Slatinski on Wednesday, August 5, 2020
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5656 |05.08.2020 Трагедията в Бейрут: Хиляди са ранени. Има първи версии за взрива . 83| 34965 |04.08.2020 Николай Марков: Истината, Радев! Всички очакваме цялата истина . 14| 8781 |01.08.2020 Николай Марков: Конспиративен е нашият посредствен феодал . 6| 5927 |01.08.2020 Николай Слатински: Не ви ли минава животът в постоянен тормоз от нашествието на легиони от отявлени негодници!?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads