Реклама / Ads
11| 6319 |13.10.2013 НОВИНИ

Николай Цонев: ГЕРБ управляваха със сензации

.
Николай Цонев Източник: Булфото
Политиката на правителството на ГЕРБ беше всеки ден - сензация. Всичко това беше правено без всякакво вникване във фактите по обвиненията срещу мен. Само едно от трите обвинения към мен стигна реално до съд, но и с него беше постигнат единствено пиар ефект и нищо повече.
 

Това каза бившият министър на отбраната Николай Цонев пред Нова телевизия. А за достойното му поведение тогава, когато са се опитали с евтини трикове да го унизят публично, и до днес го спират граждани по улиците и го поздравяват.

Според Цонев действията на бившия министър на отбраната Аню Ангелов са проява на реваншизъм, защото разговорите за универсалната машина за метални конструкции, са водени 5-6 години преди Цонев да стане министър. „Когато аз встъпих в длъжност отново започна да се говори на тази тема. Имаше предложения от генералния щаб тогава да се закупи тази машина.”

На въпрос какви са били контрааргументите на опозицията, Цонев отговори, че такива е нямало. Нямаше контрааргументи. Започна от ваш колега журналист в тази сфера, който стана изключително близък на тогавашния министър Младенов, че са отнети пари от бюджета на ВВС за закупуване на някаква машина.

Според него пребиваването на Младенов в отбраната е било пълно недоразумение, но тогавашният премиер трябва да каже защо беше сложен там.

"Аз бях само една година министър, правих всичко така, че да се реформира този сектор. Но с едни БМВ-та успяха да срутят всичко. Но Николай Младенов направи много голяма поразия още през 2009 година, когато намали бюджета за отбраната с 500 милиона. Тоест, бюджетът за отбрана отиде на 1.3 от БВП и това стана заради неговата некомпетентност, защото не знаеше какви бяха нуждите на отбраната на страната. Още повече, че в НАТО имахме много инициативи, които заради неговото късогледство изостанаха сериозно", посочи Цонев.

Относно бежанската криза, Николай Цонев заяви, че политическата позиция на партията „Нова алтернатива" и неговата собствена е, че не трябва да чакаме да дойдат американците и да ни обучат, а направо да вземем от съседните държави-членки на НАТО готови екипи, които да строят кампуси и по този начин за около два месеца да се реши бежанската криза.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6137 |12.10.2013 М. Найденов: Депутатка от ГЕРБ плаши съпартийци . 42| 5418 |12.10.2013 Златанова: ГЕРБ лъжат за еврофондовете . 14| 6185 |12.10.2013 ДПС активист сменя ГЕРБ в ръководството на "Пристанище Варна" . 51| 8107 |11.10.2013 Мая Манолова: Само Фидосова е мъж в ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads