Реклама / Ads
2| 5949 |18.05.2020 НОВИНИ

Николай Вълканов настоява фирмите на Божков да бъдат изключени от КРИБ

.
Николай Вълканов
”Г-н Божков е постъпил много некоректно и неправилно. Както знаем, той има договор с Нова телевизия от 2012 г., дори и за по-големи суми. Аз, като зам.-председател на КРИБ, внесох предложение в Управителния съвет на конфедерацията фирмите на Божков да бъдат извадени като членове.”
 

Това заяви зам.-председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Николай Вълканов във връзка с публикуваната от обвиняемия бизнесмен Васил Божков паметна записка от среща между него и председателя на КРИБ и собственик на "Адванс Медиа Груп" Кирил Домусчиев от 10 юли миналата година. Тя съдържа три точки, а Божков твърди, че преди въпросната среща му е оказан натиск от премиера Бойко Борисов да подпише рекламен договор.


В КРИБ не могат да членуват фирми, които имат задължения към бюджета и не плащат осигуровки на работниците си, подчерта Вълканов пред NOVA.


По думите му изваждането на фирмите на обвиняемия бизнесмен, така или иначе, е трябвало да се случи по устав, тъй като той има 700 млн. лева задължения.


"Подразни ме и фактът, че Божков пусна чатовете с министъра на финансите. Ние всички се срещаме с министри. Срещал съм се с министъра на финансите, на енергетиката, на туризма. По принцип това е правило – бизнесът да се среща с министрите. Тези срещи се правят винаги в кабинета на конкретния министър. Няма нищо тайно. По време на тези срещи винаги се спазва рамката на законността", категоричен бе зам.-председателят на КРИБ.


Той е на мнение, че икономиката у нас никога не е закъсвала и никога не е спирала. И даде пример с рудодобива, където не е бил освободен нито един служител.


"Там ние не се възползвахме от 60 на 40, защото работехме", изтъкна Вълканов.


Той все пак посочи, че мярката 60/40 е много добра за туризма. А тази година щяла да бъде" годината на българите в България".


"Аз също имам хотели и съм се възползвал от мярката 60 на 40 и тя ми помогна", отбеляза зам.-шефът на конфедерацията.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6996 |18.05.2020 Николай Марков: Борисов е премиер на футболните клубове. На нищо друго. . 7| 5339 |13.05.2020 Николай Василев за намаленото ДДС: Ще има хаос, каша и масивни злоупотреби . 15| 7415 |11.05.2020 Николай Марков: Нездрави са амбиции за обединение на мислещите хора на всяка цена . 50| 14935 |08.05.2020 Николай Марков: Едно парламентарно кюфте е скрит и явен собственик на всички видове бизнес на територията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads