Реклама / Ads
6| 6427 |10.03.2018 НОВИНИ

Нинова: ГЕРБ показва хаос и безпомощност

.
За пореден път правителството демонстрира безпомощност и хаос. Това заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова в родното си село Крушовица, съобщиха от пресцентъра на БСП.
 
 „205 язовира на територията на цялата страна са с най-висока степен на неизправности, същевременно представляват опасност за населението. Това е написала прокуратурата в доклад до правителството през 2017 г. Разполагам с него и мога да ви го предоставя”, коментира председателят на НС на БСП.

По думите й в него се констатира, че положението се е влошило и броят им се е увеличил спрямо проверката им от 2015г.

„Днес за пореден път правителството демонстрира на своето заседание безпомощност и хаос. Не знаят кой е виновен, не знаят откъде да започнат. Днес ще дадат 3 млн. лева на община Хайредин, защото тук е бедствено, утре - другаде. Това не е държавност, това не са институции. Четири години минаха от наводнението в Мизия. Пълно безхаберие. Не направиха нищо, освен глупост след глупост. Четири години им предлагаме решения - не, та не“, заяви още Нинова.

В тази връзка БСП излезе с 6 предложения за предотвратяване на бъдещи наводнения.
1. ГЕРБ прехвърлиха отговорността от държавата на общините, но не им осигуриха средства за ремонти и поддръжка. Решение - спешна актуализация на общинските бюджети със средства за това, но не само там, където е бедствено, а на всички, превантивно.

2. Прехвърлиха и отговорността за почистване на коритата на реките. Решение - средства за това и драконовски мерки за контрол на кметовете дали са го направили.

3. Преглед на всички язовири и водоеми, дадени на концесия на частни лица. Който не ги поддържа в техническа изправност, а само си гледа печалбата, веднага да му се прекрати концесията.

4. ГЕРБ приеха изменения в законите, с които създадоха съвет от девет министерства и сдружението на общините, които да управляват процесите. Вижда се години по-късно, че това води само до хаос и прехвърляне на отговорност от един на друг, дори днес премиерът не знае какво да прави-кметове ли, хидроинженери ли, министри ли да ангажира. Решението е - отмяна на този текст в закон и създаване на единен държавен орган, който да отговаря за това.

5. Разкриване на виновниците за случилите се дотук наводнения-съдебен процес и отговорност.

6. Спрете да се оправдавате с дъжда, обществените поръчки и всичко останало. Трябва здрава ръка и държавност.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5646 |09.03.2018 Нинова: Изказването на Дол разделя българското общество . 5| 5538 |08.03.2018 От ГЕРБ искат президентът да разсекрети стенограмата от разговора с патриарх Кирил . 2| 5730 |08.03.2018 ГЕРБ: Президентът да разсекрети стенограмата да видим как е защитил България . 5| 4977 |06.03.2018 Токът няма да скача, ГЕРБ ги е страх от протести

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads