Реклама / Ads
2| 4361 |22.08.2018 НОВИНИ

Нинова: Изборът на новия шеф на Агенцията по вписванията е непрозрачен и необсъждан

.
Отговорни за проблемите около фалиралото застрахователно дружество „Олимпик” са всички комисари в КФН.
 

„Спуснат е отнякъде човек, непрозрачно, необсъждано, не чухме да е имало конкурс или някаква процедура за избор. Посочен човек. Обществото не е информирано и то за един изключително важен сектор, където виждате какви проблеми могат да се случат и какъв професионализъм се изисква там.” Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова на въпрос за новоназначения директор на Агенцията по вписванията Габриела Козарева.

 

„Не просто да дойдеш от Агенция за малки предприятия и да си въобразяваш, че може да управляваш система като Търговския регистър”, каза още лидерът на БСП. По думите й е нормално да има състезателно начало, да се явят професионалисти. „Дано не се окаже поредната калинка, която при следващ проблем ще изгори като бушон просто, за да да не поеме никой политическата отговорност”, коментира още Нинова.

По повод задочния спор от между отстранената зам.-председател на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн и ръководството на КФН, Корнелия Нинова коментира, че Карина Караиванова „опитва да си спаси кожата”.

 

Тя припомни, че БСП искат оставката на цялото ръководство на регулатора. Според тях отговорни за проблемите около фалиралото застрахователно дружество „Олимпик” са всички комисари в КФН. „Измиха си ръцете с Ралица Агайн, приехме оставката. И ние гласувахме за това, но сега се опитват да прехвърлят отговорност единствено и само върху нея, а не да поемат и своята, която е на цялата комисия”, заключи по темата Нинова.

 

По повод предложението на лидера на Атака Волен Сидеров да има анекс към договора за добросъседство между България и Македония, чрез който Скопие да се задължи да се въздържа от всякакви спекулации и опити да присвоява исторически личности или събития, Нинова отправи въпрос към него, къде е бил той и Обединени патриоти, когато Зоран Заев заяви, че Илинденско-Преображенското въстание е македонско? „Мълчаха, докато БСП не реагира. И тичаха след събитията. Сидеров преди да го прави това изказване, да си го внесе в правителството, в което участва, или поне в Обединение патриоти. Това мнение негово ли е, на Обединени патриоти ли е или на правителството на България”, попита още Нинова.

 

„Тези самосиндикални акции в опит да си върне загубеното доверие и рейтинг не изглеждат сериозни, поставени по този начин, иначе въпросите са много сериозни, но нека се стиковат помежду си и да видят дали правителството ще внася такъв анекс, защото ако парламентът трябва да гледа такъв анекс, то трябва да го внесе правителството”, отсече лидерът на БСП.

 

Тя припомни, че позицията на левицата е ясна. „Първи заявихме, че добросъсдските взаимоотношения на Балканите, мира който искаме на Балканите, развитието, което искаме в посока интеграция в Европа и европейско бъдеще за Македония, нашите приятелски отношения със Зоран Заев и моите лични приятелски с него, всичко това не може по никакъв начин да бъде за сметка на българската идентичност, българския национален интерес, на авторитета и името на България”, заключи Корнелия Нинова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3829 |20.08.2018 Нинова: Има решение по случая с „Олимпик“ . 2| 4560 |17.08.2018 Нинова: Борисов да обясни срива в електронните системи в България . 0| 4192 |15.08.2018 Експерт: Изборът на новите конституционни съдии ще бъде знаков . 3| 4648 |10.08.2018 Нинова: „Завиждам“ на Борисов, Бенчев не спря да го хвали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads