Реклама / Ads
13| 7567 |12.05.2020 НОВИНИ

Нинова към Кирилов: Знаете ли, г-н министър, че лихвата на кредите стига 10-12% ?!

.
Уважаеми народни представители, не знам дали си давате сметка, че много от мерките, които предлагате са хартиена политика, която няма общо с живия живот. Г-н министърът на правосъдието ни уверява, че ЕЦБ е дала указания на БНБ да предоговаря кредитите на хората изцяло в полза на длъжника. Звучи прекрасно на хартия.
 

Знаете ли, г-н министър, какво се случва в последните месеци? Виждали ли сте последния месец кредитополучател, българин, който е отишъл да си предоговори кредита? Защото ние видяхме много, те дойдоха при нас и казаха, че се удължава срокът на кредита, но лихвата се увеличава от 3-5 % на 10 или 12%. Въпреки указанията на ЕЦБ, въпреки указанията на БНБ към банките- всичко да бъде в полза на длъжника. Живият живот е съвсем друг“. Това коментира председателят на БСП Корнелия Нинова от трибуната на НС , заяви Нинова


Тя подчерта, че мнозинството е приело след връщане от чужбина, българските граждани да бъдат задължително в карантина в период от 14 дни. „Следващите дни се чака решение на ЕК за обща политика по туризма и пътуванията. Искате ли да ви кажа какво ще стане? Преди да сте публикували и обнародвали закона, ЕК ще каже, че е неправилен и ще ни свикате отново, за да го отменим. Така ли се прави политика?“, обърна се риторично Нинова.


Председателят на БСП обърна внимание и на мярката 60/40: „Какво казаха работодателите и фирмите – че тази мярка не работи. 1 % от трудещите се хора са се възползвали от нея. Още едно доказателство, че мерките ви нямат нищо общо с реалните проблеми на хората“, категорична е Нинова.


„Отново ще ни отхвърлите предложението за онези хора, които останаха в неплатен отпуск. Знаете ли колко деца в България ходят в детските градини? Според НСИ това са 217 867 деца, които не са ходили там два месеца. Тоест тези деца са били гледани 2 месеца от родителите им, които са били в неплатен отпуск. Какво им казвате на тях? 375 лева за 2 месеца - за това, че останахте в неплатен отпуск 2 месеца вкъщи, за да си гледате децата и защото имаме много голям демографски проблем в България“, каза още тя.


Нинова коментира, че хората, които ще извадят България от кризата са и артистите и хората на културата, а те са 60 000 човека. „На тях казвате: Не сте наша грижа“, обърна внимание тя.


„Извън вашата грижа остават над 1 милион човека. Вашите мерки не отговарят на живота извън тази зала. Отхвърляте мерките, които са с грижа за тях, предложени от ПГ на „БСП за България“. Ние ще бъдем последователни и аргументирани, за да се знае, че те са финансово обезпечени, ориентирани към най-пострадалите и с грижа към хората“- каза Нинова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 101| 5614 |09.05.2020 СДС: БСП и Нинова най-сетне да се примирят, че сме в ЕС! . 12| 4805 |08.05.2020 Данаил Кирилов: В новия закон остават мерките, които са благоприятни за хората . 10| 7439 |04.05.2020 Борис Бонев: Знаете ли, че всеки месец общинските съветници могат да изхарчат до 600 лв обществени пари за бензин? . 26| 6546 |03.05.2020 Корнелия Нинова: Борисов превърна политиката в пиар – ние предлагаме алтернатива

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads