Реклама / Ads
0| 3405 |29.03.2022 НОВИНИ

Нинова назначи леви общинари на апетитни държавни постове

.
Общински съветници от „БСП за България“ в Столичния общински съвет (СОС), близки до председателя на партията Корнелия Нинова, са възнаградени и с държавни постове. Става въпрос за Диана Тонова, Альоша Даков, Иван Виделов и Михаил Ставрев. Оказва се, че законът им позволява да съвместяват двете длъжности и не се налага да напускат постовете си в СОС. Законът забранява единствено и само общински съветник да работи в администрацията на Столична община.
 

И въпреки че новите им постове не противоречат на закона, въпросът е доколко те ще успяват да са ефективни в работата си в комисии и сесии на СОС.


Диана Тонова е назначена за началник на кабинета на министъра на туризма Христо Проданов. Тя е юрист. Била e зам.-областен управител в периода юли 2013 – декември 2014 г. В кабинета Герджиков е назначена за областен управител на София-град, пише още Actualno.com.


Запознати с новия пост на Тонова заявиха, че работата на началника на кабинета е тежка и много отговорна и изразиха съмнение, че тя ще се справя добра и на двете места.


С апетитен пост в туристическото ведомство се сдоби и друг червен общинар. Иван Виделов е назначен за шеф на Инспектората на Министерство на туризма. Виделов е завършил психология и Национална сигурност. Работил е в „Метрополитен“. Той е първи мандат общински съветник.


С хубав пост се сдоби и общинският съветник Альоша Даков, който е назначен за зам.-директор на Югозападното държавно предприятие в Благоевград. То управлява 38 държавни горски и ловни стопанства. Предприятието беше в епицентъра на скандали миналата година, свързани с постройка на ловен хотел на фирма на Румен Гайтански – Вълка.


Даков е бил три мандата общински съветник в София. Бил е зам.-директор на Агенцията по горите в кабинета „Орешарски“, а в кабинета „Станишев“ е оглавявал дирекция във Фонд „Българска гора“. Интересното тук е, че жената на Даков – Магдалена Дакова, е главен секретар в земеделското ведомство.


Михаил Ставрев пък е назначен за зам.-директор на Агенция за социално подпомагане (АСП) към Министерството на труда и социалната политика. Той е завършил финанси и публична администрация. Ставрев е първи мандат общински съветник от групата на „БСП за България. Председател е на Районния съвет на БСП „Оборище“.


Припомняме, че в началото на месеца депутатът от „Продължаваме промяната“ и бившият директор на Агенцията по горите Александър Дунчев разкри, че в разрез с коалиционното споразумение и в противоречие със закона са в ход десетки назначения без конкурси в системата на горите. „В момента няма нито един назначен с конкурс от тези десетки, които са сменени“, посочи той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3007 |24.03.2022 Трус в коалицията заради шефа на БНБ няма, но щяло да е по-добре да е един кандидат, смята Нинова . 0| 4209 |22.03.2022 В Украйна изчезна фотографът на Ройтерс Макс Левин, който снима войната . 0| 2903 |22.03.2022 Руска репортерка напуска държавната телевизия заради войната в Украйна . 0| 3066 |20.03.2022 Нинова: Идеята за форсмажор не е на БСП. Дойде от фирмите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads