Реклама / Ads
18| 3568 |01.02.2022 НОВИНИ

Нинова отказа визита в Скопие заради провокацията на Пендаровски

.
Корнелия Нинова, Стево Пендаровски Източник: БГНЕС
Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова отказа да участва на първото заседание на „Работната група икономика, търговия и иновации между България и Република Северна Македония“, което започва днес в Скопие. Причината – срещата на македонския президент Стево Пендаровски с представители на забранената ОМО „Илинден“.
 

Тази среща предизвика остра реакция от страна на българското министерство на външните работи.

 

„Дни след успешното съвместно заседание на правителствата на двете държави, отново ставаме свидетели на повишаване на общественото напрежение, породено от конкретни действия на президента на Северна Македония, с което се правят опити за възобновяване на теми, влизащи в конфликт с Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество от 2017 г. Подобни действия не допринасят за намиране на решения на политическите въпроси в посока ускоряване на процеса на европейската интеграция на Северна Македония“, се казваше в позицията на МВнР.

 

Самият Пендаровски заяви, че той с нито едно свое действие до момента, нито пък в бъдеще ще работи срещу Договора за приятелство и добросъседство, който беше подписан през 2017 г. между България и РС Македония.

 

Днес за РСМ замина министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, който заедно с македонския министър на финансите Фатмир Бесими ще съпредседателства срещата. На заседанието се предвижда да бъдат набелязани възможности за разширяване на отношенията с Република Северна Македония както в търговията, така и в областта на инвестициите. Лорер ще посети и бизнес форум с участието на представители на български и македонски търговски камари и браншови организации.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 13042 |29.01.2022 Манолова към Нинова: Под Ваше управление БСП вече не е социалната партия на България . 16| 3804 |29.01.2022 Нинова с критика към Йотова: Не е в правомощията ѝ да определя срок на годност на правителството . 16| 14483 |28.01.2022 Доц. Инджов: Поведението на Нинова е недостойно. Иванов като лидер на ДБ има едно поражение и трябва да получи шанс . 10| 6742 |26.01.2022 Велислава Дърева: 500 делегати подписали против оставката на Нинова? Никой не видя тази подписка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads