Реклама / Ads
0| 3498 |29.06.2022 НОВИНИ

Нинова стопира преговорите за кабинет с ПП, не иска Кирил Петков за премиер

.
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС
Стопираме всякакви преговори с „Продължаваме Промяната“ за съставяне на ново правителство. Решението да бъдат изгонени 70 дипломати от Русия е безпрецедентно в българската дипломатическа история. Това е на прага на скъсване на дипломатическите отношения. За нас то е абсолютно неприемливо - и по начина, по който е взето, и по съдържанието му.
 

Това заяви на брифинг след извънредно заседание на Изпълнителното бюро на БСП вицепремиерът, министър на икономиката и лидер на левицата Корнелия Нинова.

 

По думите й това решение е взето „абсолютно еднолично от премиера Кирил Петков“: „Всеки, който твърди, че има решение на Министерски съвет, като например вицепрезидентът Илияна Йотова, да го докаже и да извади такова решение. Ние, членовете на МС от „БСП за България“, категорично заявяваме, че не е обсъждано и не е взимано такова решение в Министерски съвет“.

 

Нинова изтъкна, че „от много години Българската социалистическа партия се бори за правова държава, за сила на институциите и за върховенство на закона“.

 

„Настояваме въпросът да отиде там, където му е мястото. Влизаме в момента в залата и искаме закрито заседание на Народното събрание, както и изслушване на шефа на ДАНС за доклада, който е изготвил и предоставил до този момент, може би, единствено на г-н Петков“, продължи тя.

 

Корнелия Нинова се обърна и към президента Румен Радев: „Да свика спешно Консултативния съвет по национална сигурност. Изказването му от сутринта е изключително тревожно. Ако президентът не знае, че има такъв доклад на ДАНС, то нещо в държавата не е наред. ДАНС, изготвяйки такива доклади, трябва да ги изпрати на президента, на председателя на Народното събрание и на премиера. Шефът на ДАНС се назначава от държавния глава, не може Радев да не знае, ако има такава информация“.

 

„За пореден път премиерът Кирил Петков взима еднолични решения по въпроси, които много сериозно засягат националната политика. Досега проявявахме толерантност и разбиране в името на общата цел, която си бяхме поставили - да променим модела на управление на България до този момент. Но тъй като това е поредното такива решение, ще се върнем на масата за разговори, ако „Продължаваме Промяната“ предложат друг кандидат за министър-председател и Кирил Петков поеме отговорността за поведението си досега“, завърши лидерът на БСП.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3345 |29.06.2022 Нинова събира своите заради изгонените руски шпиони . 0| 17597 |28.06.2022 Нинова, не са ти казали за руските шпиони, за да не научи Митрофанова . 0| 3475 |28.06.2022 Нинова: БСП не е съгласна с решението за изгонването на руските дипломати . 0| 3344 |28.06.2022 Бившите шефове на ВМЗ-Сопот: Украйна се появи като дестинация за износ на оръжия по времето на Нинова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads