Реклама / Ads
6| 4013 |18.12.2023 НОВИНИ

Нинова скочи на "Възраждане": Не са истинска опозиция! БСП няма да участва - да влизаме вътре, да се бием като хулигани

.
Различни сме от това, което стана вътре. Това, което се видя днес, е най-унизителното състояние на българския парламент, откакто съществува. Обръщаме се към Борисов, Кирил Петков, Христо Иванов - това ли ви е евроатлантическият живот в България? Това са основните виновници да се случи онова, което видяхте днес. Това е налагане на диктатура на мнозинството, пълзящ фашизъм. Не можем да участваме в това, което видяхме - да влизаме вътре, да се бием като хулигани, да теглим микрофони. БСП е сериозна партия и не участва в такива неща. 
 

Това заяви пред журналисти лидерката на левицата Корнелия Нинова. 

 

Причината - скандалите в пленарна зала заради бойкота на “Възраждане” и ИТН. Заради липсата на достъп до парламентарната трибуна депутатите се изказват с микрофон от място. Стигна се до сблъсъци заради опита на партията на Костадин Костадинов да изключи колоните в залата. 

 

БСП не присъстват вътре. Кристиан Вигенин поиска и почивка от името на парламентарната група, но тя не му бе дадена, тъй като представителите на червените не са в залата и нямат право да я поискат. 

 

“Погледнете назад и ще видите, че ДПС и националистите с такава имитация на сблъсъци винаги се помпат едни други. "Възраждане" прави имитация. Това не е истинска опозиция. Това е план за взаимно помпане на силите”, коментира още Нинова пред журналистите.

 

Лидерката на червените видя заговор, в който участват именно националистите и ДПС и даде пример с имитация на сблъсъци по времето на Волен Сидеров. 

 

"За нас големият въпрос е диктатурата, която налага мнозинството - като започнем от паметника (Паметника на Съветската армия, бел. ред.) и стигнем до това, което видяхме днес. За пет минути, без изказвания, за пореден път предадоха българския национален интерес със законопроектите, които гласуваха в областта на енергетиката. За пет минути показаха своята несъстоятелност, некомпетентност и продажба на българския национален интерес като сами се отрекоха от таксата, която въведоха. Единственият изход е оставка на това мнозинство, което налага диктатура и фашизоидни методи на работа”, допълни Нинова. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3968 |18.12.2023 Елисавета Белобрадова: Великолепна сутрин в НС . 0| 3894 |18.12.2023 Диана Русинова: Лоша организация на АПИ доведе до блокирането на проходите . 6| 3662 |18.12.2023 Мнозинството за десетина минути одобри график за нови блокове в АЕЦ "Козлодуй" по технология от САЩ . 9| 7536 |18.12.2023 Схватка в парламента: Заради "Възраждане" депутатите ще се изказват от място

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads