Реклама / Ads
1| 3174 |17.08.2021 НОВИНИ

Нинова след срещата с Радев: Ще започнем разговорите с партиите там, където спряха при първия мандат

.
Няма заявена от президента Румен Радев позици на кога ще бъде връчен третият мандат. Това е негово решение и ние ще го изчакаме. Изразихме готовност да разговаряме с ”Има такъв народ”, ”Демократична България” и ”Изправи се! Ние идваме!”. Ще поискаме и сеща, за да говорим за служебните министри.
 

Това заяви пред журналисти след срещата с държавния глава Румен Радев лидерът на левицата Корнелия Нинова.

 

Идеята част от служебните министри да станат част от редовно правителство е лансирана вече седмици наред от БСП. Тази идея привестват публично и от "Изправи се.БГ! Ние идваме!". Нинова обаче посочи - това е кабинет, назначен от президента и от неговото, а и тяхно решение зависи дали може да се случи. Въпросът остава неуточнен към момента.

 

Нинова обаче е категорична - ако третият мандат бъде връчен на левицата, формацията ще говори с така наречените "партии на протеста", за да намерят общото помежду си и спокойно и стабилно да обсъдят възможността за съставяне на кабинет.

 

"С "Има такъв народ" разговорите ще са така, както досега. С тях постигнахем висока степен на съгласие по важните приоритети и стигнахме дори до неприемливото за тях в началото писмено споразумение, което те подписаха. имаме основата, на която да стъпим при следващи разговори. Ако третият мандат дойде при нас, разговорът ще започне там, където свърши първия", посочи още Нинова.

 

Тя призова за излъчване на редовно правителство в рамките на 46-тото Народно събрание и предупреди за кризите, пред които предстои да се изправи страната ни. Лидерът на левицата се обяви за работещ парламент и посочи, че е поискала от държавния глава да бъде изготвен доклад за нуждите на държавата ни за посрещане на евентуална миграционна вълна. По думите на Нинова без работещ парламент голяма част от проблемите не биха могли да бъдат решени заради липсата на действащ държавен орган.

 

Нинова обаче посочи - БСП е готова за избори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3189 |17.08.2021 Против закона! Психично болен също е бил следен и подслушван по време на протестите . 30| 19253 |17.08.2021 Д-р Пукалски с 9 мисии в Афганистан пред Фрог: След 2006-2007-ма видях, че мисията в Афганистан е causa perduta. Освободителите стават нашественици . 4| 4748 |16.08.2021 Бивш здравен министър: Нинова е права, Кацаров може да предоговори договора за ваксини . 0| 3309 |16.08.2021 Корнелия Нинова: БСП ще направи предложения по актуализацията на бюджета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads