Реклама / Ads
31| 42742 |25.07.2009 НОВИНИ

„Нощта на дългите ножове” готви Станишев на реформаторите

.
Сергей Станишев
Лов на вещици започва в БСП. Този път „черният” ПР е насочен към вътрешните опоненти на сегашното ръководство и най-вече срещу критиците на Сергей Станишев.
 
Лидерът на партията бил готов дори за изключване от соцредиците на опонентите му по време на конгреса през есента. Това съобщиха за Frognews.bg източници от „Позитано” 20.

Нарочени за компрометиране били най-вече ексдепутатката Татяна Дончева, водачът на лявото крило Янаки Стоилов, както и поддръжниците на тезата, че Станишев и екипът му трябва да си ходят Георги Кадиев, Румен Овчаров, Илияна Йотова, Александър Лилов, Костадин Паскалев, Младен Червеняков, Красимир Премянов, Добромир Гущеров, Николай Петев, Павел Писарев и др. Под натиск били цели организации на партията: Софийската, Хасковската, която се бунтувала заради наложената им водачка на депутатска листа Емилия Масларова, варненската заради слабия резултат за Станишев и отказа да издигнат в листата ексминистър Петър Димитров, Плевенската, която негодувала заради опита да й се пробута Цветелин Кънчев от „Евророма”, Кърждалийската, Шуменската, Пловдивската, Благоевградската, Монтанската и други.

Най-активни в организирането на „Нощта на дългите ножове” били преданите на Станишев Антон Кутев, Кирил Добрев, Цвятко Цветков и естествено министрите от миналия кабинет, които сега са депутати.

Една от първите изяви на „ножовете” била омаскаряването на Татяна Дончева. В столичен вестник тя бе описана като пияница, която имала проблем с твърдия алкохол от доста време. На „Позитано” възникнали спорове по този въпрос, защото всички знаели, че Дончева не пие повече от чаша бяло вино. В ход обаче бил план за дискридетиране на врага с партиен билет на всяка цена. Готвели се компромати и срещу Кадиев, Янаки Стоилов и други реформатори. „Не е важна истината, а да се постигне ефекта на „китайската капка”, бил девизът на „черната” вътрешнопартийна кампания.

Президентът също бил на страната на Станишев в битката за председателското място, твърдят източници от червената централа. Първанов имал полза от слаб лидер, който да е склонен на компромиси и да приема внушения. Освен това държавният глава бил убеден, че реформаторите не изпитват топли чувства към него, тъй като знаели нелицеприятни неща за вмешателството му в работата на тройната коалиция както и във вътрешния живот на столетницата. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5488 |22.07.2009 209 пратиха в историята кабинета "Станишев" . 23| 4952 |18.07.2009 Станишев остава шеф на БСП, поне до конгреса през октомври . 5| 7560 |14.07.2009 Хора на Станишев замитат далавери в„Марица Изток” . 9| 4792 |14.07.2009 Правителството на Станишев подаде оставка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads