Реклама / Ads
5| 4502 |01.02.2024 НОВИНИ

"Нотариусът" Божанов изобщо не бил нотариус

.
“Нотариусът” Мартин Божанов никога не е бил нотариус и не фигурира в регистъра на Нотариалната камара на Република България, обявиха от там и плашат със съд всички, които продължават  правят подобни твърдения за убития снощи в столицата Мартин Божанов. Божанов бе застрелян снощи в района на кв. “Горна баня” пред очите на майка си и две деца. 
 

"Във връзка с информации, публикувани в медийното пространство, информираме, че в регистъра на Нотариалната камара на Република България няма и никога не е било вписвано лице с име Мартин Божанов като нотариус или помощник-нотариус.

 

Нотариалната камара на Република България заявява, че ще потърси съответната съдебна отговорност от лица, които продължават да твърдят, че жертвата на тежкото криминално престъпление, станало на 31.01, е била лице, упражняващо нотариални функции", става ясно от позиция, подписана от председателя Димитър Танев.





Божанов е един от главните герои в разследване на Антикорупционния фонд, в което се твърди, че Божанов се представя като консултант, познат е с прякора “Нотариуса”. Сочен е за участник в схеми за имотни измами. Всъщност разследването на АКФ показа как посредници в съдебната система искат на Ивайла Бакалова 100 000 евро, за да пуснат от ареста приятеля й Веселин Денков. Закритата вече спецпрокуратура му повдигна обвинение за ОПГ за лихварство.

 

МВР разследва случая и вече са предприети действия по разследването. Оказа се, че съпругата му Гергана Божанова е разследващ полицай от ГДБОП. Тя постъпва на работа след безпрецедентния външен конкурс за разследващи полицаи, обявен когато шеф на ГДБОП е Любомир Янев. 

 

Говори се за връзки между бившия вече главен прокурор Иван Гешев и жената до него Детелина Ханчева, която е работила с “Нотариуса”. Източници на ФрогНюз посочват, че Ханчева и Мартин Божанов са имали работни отношения, когато Гешев е оглавявал спецпрокуратурата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 13142 |01.02.2024 Водят ни длъжници в НАП, въпреки че сме платили задълженията си . 7| 5365 |01.02.2024 Лидерите в ЕС се разбраха. Отпускат 50 млрд. евро за Украйна . 15| 26365 |01.02.2024 Разследващ полицай в ГДБОП, герой от филм за изнудване на АКФ. Какво знаем за жената на “Нотариуса”? . 15| 20070 |01.02.2024 Обществото пита: Шефове, които прикриват корупцията или медици, които я разкриват очернят името на болница "Лозенец"? Защо НС мълчи?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads