Събота, 23 Септември 2017, 07:03
Frognews
1| 3294 |12.08.2017

Нов хит от заведенията по морето: Въвели такса ”празна чиния” и ”тирбушон”

.
След избухването на скандала ”празен стол” през последните дни летовници се оплакаха в социалните мрежи и от други странни такси в заведения по морето.
Във Фейсбук потърпевша разказва, че тя и компанията й били изненадани с нерегламентирана и нефигурираща никъде в менюто такса "празна чиния", която персоналът на заведение в Созопол си удържал от празнуваща компания.

11 възрастни и 3 деца празнували рожден ден в заведението и направили сметка за над 400 лв. Когато дошло време да плащат обаче, сервитьорката ги поляла с леден душ, като им казала, че дължат и по 2 лв. на човек заради използваните за поставяне на парчетата торта чинии. Така за секунди заведението спечелило 28 лв. ей така, от въздуха, пише "Монитор".

Друг случай споделя в социалната мрежа   Иван Маринов, този път от Варна, където в заведение в центъра на града празнували сватба. Управителят на заведението предварително ги успокоил, че няма проблем и че могат да си внесат отвън виното и ракията, след като яденето и другите питиета ще се поръчат и купят от заведението.

В разгара на веселието, когато сватбарите решили да отворят бутилките с вино и помолили за тирбушон, барманът с щастлива усмивка им заявил, че ще трябва да платят 8 лв., за да получат пособието за отваряне на бутилките. На възмутения опит на свекъра да обясни, че имат разрешението на управителя да си внесат виното и ракията отвън, барманът арогантно отговорил: „Да, разрешихме ви да си ги внесете и вие го направихте. Но за да имаме и ние някакъв кяр все пак, управителят каза да ви начислим такса за тирбушоните. Хайде сега не се стискайте, че да не вземем да ви сложим такси и за чашите, които ще ползвате за виното.”

Оказва се, че в България има и други подобни случаи. В постовете под разказите за таксите "празна чиния" и "тирбушона" възмутени споделяха как са били принудени да плащат и за други внесени отвън храни и напитки в заведения.

Не всички хора обаче реагираха по подобен гневен начин. Някои заявяваха, че е напълно нормално, след като се опиташ да „прекараш” заведението, като му ползваш интериора и посудата, а си внасяш евтино или домашно пиене отвън, персоналът на свой ред да се опита да те „прекара”.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Майстори бижутери изработиха Балканска огърлица 0| 2280 |22.09.2017 . Люба Кулезич за Деня на независимостта и Шиши като национална съдба 5| 2982 |22.09.2017 . Спират от движение колите, отделящи вредни газове 1| 2378 |22.09.2017 . Кюрдите са готови да платят всякаква цена за свобода 2| 2421 |22.09.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах