Петък, 20 Октомври 2017, 08:01
Frognews
0| 3854 |09.09.2016

Нов удар за военната ни авиация-напуска втори генерал

.
Генерал-майор Златко Златев
Втори генерал от ВВС напуска военната авиация . Заместник-командващият на Съвместното командване на силите генерал-майор Златко Златев е подал днес рапорт за освобождаване от военна служба поради придобиване право на пенсия. След освобождаване на заеманата от него длъжност той ще продължи да прилага високата си експертиза в Авиоотряд 28.
Така след генерал Румен Радев и генерал Златев сваля пагоните.

Генералът е роден през 1966 г., т.е. законът му позволява да носи военната служба с това звание още осем години. Той обаче е предпочел да поеме друга отговорност, която, както се очаква, ще му даде възможност да продължава да се реализира като пилот.

Припомняма, че генералът успешно пилотираше въздушните пожарни - вертолети Ми-17 при гасене на пожари през последните години.  

***

Генерал-майор Златев постъпва в редиците на Българската армия през 1989 г., след дипломирането си като летец пилот за ВВС във ВНВВУ „Георги Бенковски“. През годините придобива специалности „Щабни ВВС-КОМ“ и „Стратегическо ръководство на отбраната и Въоръжените сили“ във Военната академия „Г. С. Раковски“. В академичното си развитие той преминава редица курсове за повишаване на квалификацията си.

Във военната си кариера генерал-майор Златев заема различни командни и щабни длъжности във ВВС, като по-голямата част от опита си придобива в 24-та авиобаза Крумово. През 2000 г. участва в мисията на KFOR в Солун, Гърция. На длъжността заместник-командващ на СКС е назначен на 21.02.2015 г., когато е удостоен с висше военно звание „генерал-майор“ с указ на президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България.

По време на дългогодишната си служба в Българската армия генерал-майор Златев е награждаван многократно от министъра на отбраната, началника на отбраната и командира на Военновъздушните сили. Носител е на награден знак „Военни заслуги“ на президента на Република България, както и на почетен знак на Министерството на отбраната „Свети Георги“ – II степен и на награден знак „За вярна служба под знамената“ – I степен.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Абсурд: МВР издирва открадната кола, а тя кротко стои 3 години на наказателен паркинг 0| 0 |20.10.2017 . Елена Йончева: Налагането на цензура върху информация за оградата е с цел прикриване на истината 0| 107 |20.10.2017 . Телефонен измамник се представи за шефа на полицията в Хасково 0| 312 |20.10.2017 . Експерт: 300 милиона души е средната класа в Китай и тя дърпа държавата напред 2| 540 |20.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах