Реклама / Ads
1| 3908 |06.01.2023 НОВИНИ

Брутално насилие! Мъж зключи жена си за три дни, иска да й счупи врата и да я обезобрази с макетно ножче

.
Източник: Facebook
Потребителка в социалните мрежи сигнализира за пореден случай на агресия над жени. Жаклин Йончева сподели своя снимка с посинено око и такава на съпруга си, като твърди, че е жестоко пребита и малтретирана в продължение на 3 дни около Нова година.
 

По думите ѝ, мъжът до нея, от който има 2-годишно дете я е заключил в апартамент, пребил я е жестоко и се е гаврил с нея, въпреки че от 5 години живеят заедно.

 

Ето и целият пост на Жаклин от фейсбук:

 

„С цел да засрамя себе си и семейството си, искам хората да разберат какви мъже има! Този човек е мъжът ми, живеем от 5 години заедно и имаме дете на 2г.

 

През тези години търпях какво ли не – обиди, побоища ,гонения по нощите и то без никаква причина. Навръх Нова Година беше върхът на черешката, въпросният господин ме заключи в тях , държа ме до 2-ри януари, като ми беше прибрал и телефона. През тези 3 дни изпитах пълен ад!

 

Системен побой, безброй обиди, заплахи, искаше да ме обезобрази с макетно ножче, вратът се опита да ми счупи и какво ли още не. Не го пожелавам и на най-големия си враг!

 

Мили дами, избирайте внимателно мъжете, с които ще живеете, защото винаги началото е хубаво,след това разбираш, когато вече всичко се е задълбочило що за човек си избрал!

 

Не пожелавам на никоя жена (момиче) да изпита това чувство на страх, което аз изпитах!

 

Не правете деца, без да сте сигурни в човека до себе си,защото после те страдат! Скъпи мъже,и към вас се обръщам! Бъдете грижовни и ценете това което имате,не посягайте на по-слаби от вас, бъдете мъже с главно „М“.”

 

Припомняме, че според последните оценки на неправителствени организации всяка трета жена в България е преживяла домашно насилие. По неофициални данни през 2022 г. в България най-малко 22 жени са убити от мъже, а в повечето случаи са заподозрени техни близки.

 

България е една от шестте държави членки на ЕС, които не са ратифицирали Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, по-известна като Истанбулската конвенция.

 

Срещу нея имаше съпротива от националистически партии, а Конституционният съд реши, че тя противоречи на основния закон.

 

Тя беше първият документ, който съдържаше цялостен поглед върху проблема и задължаваше държавите да въведат промени в пакет от закони, а не само да изменят един или два.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3006 |19.12.2022 Зарков: България е страна с изключително висока степен на рецидив . 4| 3112 |18.12.2022 Преговорите за газ с Турция напредват изключително бързо . 5| 2936 |10.12.2022 Стефан Янев не изключи вариант БВ да припознае проф. Габровски като техен кандидат-премиер с третия мандат  . 35| 7034 |09.12.2022 Facebook обяви Божанков за герой и мъж с топки, след като БСП го изключи като депутат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads