Реклама / Ads
31| 3939 |06.01.2022 НОВИНИ

Бащата на Новак Джокович: Новак е Спартак на новия свят, който не толерира лицемерието

.
”Новак е Спартак на новия свят, който не толерира несправедливостта, колониализма и лицемерието, а се бори за равенство между всички хора на планетата, без значение от цвета на тяхната кожа, без значение в кой Бог вярват и колко пари имат.”
 

Това заяви бащата на Новак Джокович - Сърджан, пред сръбския "Телеграф" в часовете на покачващо се напрежение около отказа на австралийските власти да го допуснат в страната. След като водачът в световната ранглиста няколко часа е бил държан на летището в Мелбърн, визата му беше отменена. Последните твърдения са, че негови адвокати опитват да доведат до обрат в решението.


"От този момент Новак се превърна в символ и във водач на световния свят, света на бедните и онеправданите държави и народи. Моят син Новак Джокович показа, че малка, но героична страна като Сърбия, може да има най-добрия тенисист и спортист на всички времена и тази истина повече не може да бъде крита."


"Новак показа, че всяка цел може да бъде постигната, ако човек има своите мечти и тази мечта е споделяна от милиарди хора и деца, които го гледат. Богатият свят може да не допусне Ноле повече да играе тенис, но тогава ще покаже истинското си лице и тогава ще започне много по-сериозна игра", добави бащата на Джокович.

 

Носителят на 20 титли от Големия шлем първоначално получи разрешение да участва в Australian Open чрез медицинско изключение и по този начин да избегне изискването да бъде ваксиниран срещу коронавируса. Това доведе вълна от реакции в Австралия и в света на тениса.

 

В темата се включи и президентът на Сърбия Александър Вучич, който заяви в сряда вечерта, че е говорил с Джокович и го е уверил, че Сърбия го подкрепя. "Казах на нашия Новак, че цяла Сърбия е с него и че нашите власти вземат всички мерки, за да спрат тормоза на най-добрия тенисист в света в най-кратък срок. В съответствие с всички норми на международното публично право Сърбия ще се бори за Новак Джокович, за справедливост и истина."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5694 |03.01.2022 Отиде си бащата на Петя Дубарова, семейството й се събра на небето . 3| 2892 |27.12.2021 Новак Джокович: ”Спортист на годината на Европа” за 2021 г. . 0| 3984 |26.12.2021 На втория ден от Коледа: Празнуваме деня на бащата . 12| 8047 |27.10.2021 Бащата на Петков: Страхувах се, когато атакуваха задкулисието. Изправиха се пред голяма машина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads