Реклама / Ads
40| 6889 |19.07.2020 НОВИНИ

Новата заместничка на Гешев: Не е нужно главният прокурор да подава оставка

.
Даниела Машева Източник: БГНЕС
Не е нужно главният прокурор да подава оставка, защото към настоящия момент той изпълнява задълженията си по закон. Няма никакво основание за подаването й. Тя е личен акт. Искането на оставката и предложенията за предсрочно прекратяване на мандата му са само и единствено в компетенцията на Висшия съдебен съвет.
 

Това заяви новият зам.-главният прокурор Даниела Машева пред Нова тв. До скоро тя бе член на Висшия съдебен съвет и яростен защитник на Иван Гешев по време на процедурата за избора му за главен прокурор.

 

 „Прави се опит нашата институция да бъде политизирана. Отправят се съвсем недопустими и неоснователни нападки относно дейността на прокуратурата.“, добави Машева. Според нея „фокусирането върху прокуратурата е продиктувано от изнесената информация за обвързаности на определени лица и политически представители с обвиняеми такива. Това са хора с голям финансов ресурс и големи икономически интереси.Това представлява атака и нападение срещу дейността на институцията. Имам предвид случая с Васил Божков. Той оказва натиск чрез манипулацията на големи обществени групи, а вероятно и политици”, смята държавният обвинител.

 

По думите на Машева процесуалното действие на прокуратурата в президентството е с предварително разрешение от страна на компетентния съд и прокуратурата „по никакъв начин не цели да атакува президентската институция.“

 

"Идея за показност не е имало”, каза Машева и обясни, че лицата присъствали на тези действия са 9 или 10, като те са били абсолютно необходимите за разследването. Тя добави, че прокуратурата не е давала сигнал към медиите.

"Преди седмица Прокурорската колегия призова, ако някой има конкретни сигнали за нарушения да сигнализира компетентните органи и административни ръководители", завърши Машева в една от първите си телевизионни изяви на новия пост.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3989 |17.07.2020 Новата учебна година ще започне присъствено, съобщи образователният министър . 12| 5216 |13.07.2020 Заместничка на Гешев го защитава - контролирали го ВСС и НС . 23| 5137 |10.07.2020 Гешев: Не сме зависими от Борисов, Доган, Пеевски, Радев или някой друг . 38| 27653 |10.07.2020 Иван Гешев: Повдигаме обвинения срещу министър Боил Банов. Най-сериозната мафия е политическата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads