Реклама / Ads
1| 3579 |13.11.2023 НОВИНИ

Нови факти около катастрофата с Ферарио Спасов. Проговори и убиецът му

.
Източник: БГНЕС
Обвиненият за катастрофата, при която в събота загина футболният треньор Ферарио Спасов – Начо Пантелеев, не си спомня части от инцидента. Това заяви пред камерата на NOVA адвокатът му Венцислав Фоти. За пръв път след катастрофата проговори и самият Пантелеев. Той се извини и определи случилото се като трагедия.
 

Междувременно нови факти излязоха около катастрофата. Наблюдаващият прокурор по случая Йордан Кожухаров не е отнел шофьорската книжка на обвинения мъж от Лясковец. Пантелеев нямал и забрана да напуска страната, твърдят източници на NOVA. Кожухаров обаче заяви, че физически шофьорската книжка на обвинения мъж е взета веднага след инцидента.

 

Днес самият Пантелеев се яви в Районния съд в Горна Оряховица, но по друго обвинение. Оказа се, че преди година 24-годишният мъж е бил обвинен в притежание на наркотици.

 

Домът на 24-годишния Начо Пантелеев е бил претърсен заради снимка в социалните мрежи, на която той държи пистолет.

 

Проверката е установила, че оръжието не е негово. И друг сигнал са проверявали полицаите през нощта - дали в дома на Начо Пантелеев има наркотици. Такива обаче не са открити. Стана ясно, че мъжът сам се е похвалил как шофира по улиците на Велико Търново с 268 км/ч. Пантелеев имал едва 16 месеца стаж зад волана, но карал мощен автомобил.

 

Полицейската акция е продължила няколко часа.

 

Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов се срещна с великотърновския прокурор Йордан Кожухаров, който пусна на свобода с подписка Начо Панталеев. 

 

В Община Плевен днес е Ден на траур, в памет на тримата загинали при тежката катастрофа на пътя Плевен - Ловеч, която също стана в събота. При инцидента, на пътя Плевен - Ловеч живота си загубиха президентът и треньор на Волейболен клуб "Олимпиец" - Стефка Великова и двама състезатели от мъжкия отбор на клуба - Калоян Минков и Симеон Симеонов. Всички волейболни мачове в страната ще започват с минута мълчание.

 

Припомняме, че 24-годишен мъж от Лясковец, известен на полицията, но неосъждан е шофьорът, помел със спортен мерцедес в събота колата на Ферарио Спасов.

 

Сигналът за катастрофата е получен в 16.40 ч. уточниха от полицията във Велико Търново. По натовареното трасе София Варна известният треньор се прибирал от мач на отбора си "Дунав"  Лом към Ловеч, когато колата му била застигната отзад от мерцедеса, който летял с бясна скорост по мокрия асфалт в посока Велико Търново.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 9798 |13.11.2023 Йордан Карабинов пред ФрогНюз: Нямаме никакъв шанс да преборим корупцията, докато в институциите са тези хора . 6| 6707 |13.11.2023 Община Пловдив обяви: България и Унгария няма да играят на стадион "Христо Ботев" . 19| 3531 |13.11.2023 Кметът на София Терзиев се отказва от охраната на НСО . 8| 3841 |13.11.2023 Фалстарт на новия Столичен общински съвет: На първата си сесия общинарите не успяха да си изберат председател

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads