Реклама / Ads
28| 5517 |01.07.2013 НОВИНИ

Новият шеф на АЕЦ: Овчаров ми е приятел, но назначението ми няма връзка с него

.
Назначението на Иван Генов за шеф на АЕЦ „Козлодуй" няма връзка с Румен Овчаров. Това потвърди новият-стар шеф на АЕЦ-а в предаването „12 плюс 3" по БНР.
 

Генов коментира мнението на ядрения специалист Георги Котев, който твърди, че Овчаров е съдействал за назначението. „Всеки си има право на мнение. На мен позицията на никой не ме притеснява", каза Генов и изрази съжаление, че при вчерашния разговор в „Неделя 150" не е потърсена и друга гледна точка по въпроса за поста му.

„Това, че ме свързват с Румен Овчаров няма как да ме засегне. На мен ми предложиха да се върна в зоната като специалист", допълни Генов и обясни, че с Овчаров са приятели от дълги години и ще останат такива докато са живи. „ Мога да ви припомня, когато напусках 2009 година, 1 700 човека се подписаха под подписка аз да остана", каза още той.

Новият шеф на „Козлодуй" опроверга и твърденията на Георги Котев, че ядреното гориво е поскъпнало. „Това не е вярно", подметна той и обясни, че ядреният специалист трябва да чете по-добре финансовите отчети. „Цената от 2004 година досега се е повишила с около 50 процента", уточни Генов.

Иван Генов няма информация за нарушения в АЕЦ „Козлодуй". По повод информацията, че са провеждани търгове без предварително обявена долна граница, той каза, че този, който е съобщил това, носи отговорност за казаното и той няма намерение да го критикува. Генов все още не е назначен, но най-вероятно утре ще оповести повече информация за състоянието на АЕЦ-а. Той обясни, че все още няма съдебно решение за пререгистрирането на дружеството.

В момента реакторите в АЕЦ „Козлодуй" работят с понижени мощности, което не е добре нито за централата, нито за българската енергийна система, обясни новият директор. При тези мощности спирането на блоковете за презареждане ще се изтегли, допълни той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5141 |19.06.2013 Стоичков е новият собственик на ЦСКА . 57| 5335 |18.06.2013 Овчаров съветва премиера да се освободи от комплексите си . 40| 7580 |17.06.2013 Версия: Маринов или Марков ще е новият шеф на ДАНС . 2| 5405 |11.06.2013 Новият шеф на СДВР няма да сменя районни шефове в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads