Реклама / Ads
0| 2909 |20.08.2022 НОВИНИ

Новият шеф на ДКК няма право да е член в Съвета на директорите, разкри Смиляна Нитова

.
Смиляна Нитова-Кръстева Източник: стопкадър, bTV
„За нов член на Съвета на директорите на „Държавната консолидационна компания“ е избрано едно лице, което е било в това си качество и в предишните ръководства, но е отстранен заради системно неизпълнение на задълженията си. Същото лице няма право да бъде член в новия Съвет на директорите, но въпреки всичко е избрано и за изпълнителен директор“, заяви пред bTV бившият директор на ДКК Смиляна Нитова.
 

Тя посочи, че новият изпълнителен директор на ДКК ще бъде и председател на Борда на директорите, което означава, че той ще подписва договори сам със себе си и сам ще упражнява контрол върху действията си, което Нитова определи като „фрапантно“.

 

Тя бе отстранена от поста изпълнителен директор преди два дни, но остана член в Съвета на директорите. За представител на холдинга бе определен Венцислав Димитров, който е един от новите членове, назначени от служебния министър Никола Стоянов.

 

Нитова подчерта, че очаквала рокадата в ДКК: „Не съм изненадана от своето освобождаване, очаквах това да се случи. Засега оставам част от Борда на директорите“.

 

Тя разкри, че е имала само една-единствена среща с новия служебен министър на икономиката, с когото разговаряли за увеличението на Съвета на директорите на ДКК. Смиляна Нитова подчерта, че не се чувства жертва на служебния кабинет: „Изпълнявала съм открито и честно своите задължения в синхрон със закона, поясни тя и призова да не се използва ДАНС като „плашило“ след проверката им в „Кинтекс“.

 

„Когато аз бях изпълнителен директор, имахме приходи от оперативна дейност, изплатили сме всички дивиденти към държавата в размер на 21 млн. лева.  Освен това мога да кажа, че оставаме „ВМЗ-Сопот“ в едно прекрасно икономическо състояние“, коментира още Смиляна Нитова.

 

Бившата шефка коментира и преподписването на договора за управление на компания в началото на юли, в който единствената нова точка според Министерството на икономиката е увеличаване на размера на обезщетение при уволнение – на 6 работни заплати.

 

„Договорът е сключен напълно в границите на закона, така че няма нищо интересно. Не съм се подготвяла. Работили сме добре и сме постигнали добри икономически резултати“, посочи тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2541 |20.08.2022 Наемателят на сръбския автобус: Няма техническа неизправност, вината е изцяло на шофьора . 0| 2826 |20.08.2022 Великобритания: Русия няма „морално право“ да участва в срещата на Г-20 . 0| 2640 |19.08.2022 Пожарът в Кресненското дефиле е локализиран, няма опасност за населените места . 0| 6570 |19.08.2022 Калфин: Евтин газ от „Газпром“ няма да получим

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads