Реклама / Ads
4| 21918 |16.09.2021 НОВИНИ

Новият транспортен министър прекратява първата процедура за концесиониране на Летище София

.
Христо Алексиев
Христо Владимиров Алексиев е новият служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Той заема поста на Георги Тодоров.
 

Алексиев e икономист и експерт в транспортния сектор. Магистър по икономика от УНСС и бакалавър по политология от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

 

Притежава редица квалификации и сертификати от „Импириъл Колидж Лондон”, Бизнес училището на Оксфордския университет и други международни образователни институции. 

 

Между позициите, които Христо Алексиев е заемал, са експерт към кабинета на министъра на транспорта, икономически експерт и консултант по проекта за изграждане на Интермодален контейнерен терминал в Пловдив, член на Съвета на директорите на Зона за обществен достъп в „Пристанище Бургас” ЕАД; член на Управляващия комитет на „Европейски приоритетен проект 22” в Брюксел, член на Управителния съвет на Международната организация Европейски товарен железопътен коридор 7 в Будапеща, председател на Съвета на директорите на „Пристанище Бургас” ЕАД и председател на Управителния съвет и заместник генерален директор на Националната компания „Железопътна инфраструктура“.
 
Христо Алексиев е ръководил успешната реализация на едни от най-големите инфраструктурни проекти в транспортния сектор. В това число и на един от малкото проекти в държавата, реализирани по уникален модел, включващ едновременно европейско съфинансиране и механизмите на публично-частно партньорство, а именно Интермодален терминал Пловдив.
 
Бил е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебното правителство на Огнян Герджиков. Като такъв прекратява първата процедура за концесиониране на Летище София поради факта, че тя е икономически неизгодна за държавата.

 

Владее английски език.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3679 |16.09.2021 Новият финансов министър също е минал през Харвард . 15| 4930 |15.09.2021 Асен Василев няма да остане служебен министър на финансите . 2| 2930 |15.09.2021 Министър Денков пожела на учениците пълноценно присъствено обучение . 6| 3099 |14.09.2021 ГЕРБ иска оставката на министъра на отбраната заради инцидента в Чешнегирово

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads