Реклама / Ads
10| 10417 |24.02.2021 НОВИНИ

Ново видео от ареста на Иванчева и Петрова показвало погазването на правата им

.
Източник: БГНЕС
Ново видео от ареста на Иванчева и Петрова от 18 април 2018 година показвало погазването на правата им и нарушаването на всички закони.
 

"В това, макар и частично видео, става ясно, че колата остава на булеварда с отворени врати и прозорци. Вижда се, че г-жа Петрова я няма вече, тя е отведена и скрита в сградата. Човекът, който прескача парапета и казва на Националната телевизия да спрат да снимат, е Антон Славчев. И той, както всички останали в акцията по фалшифицирането на доказателствата и показния арест, беше повишен светкавично в службата си. А Гешев стана главен прокурор", припомни чрез Скайп връзка в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева.

 

Според нея излъченото във видеото е доказателство за фалшификация на доказателствата.

 

"Всеки е имал достъп до колата ни, а нас ни е нямало. Хубавото е, че не са имали достъп до чантите ни, за да сложат парите там, а просто са ги подметнали отзад, на задната седалка", разказа бившата кметица.

 

По думите на Биляна Петрова случилото се е добре инсценирана постановка. Двете предоставиха снимки на бял прегънат лист, в който вероятно били парите. Според Петрова и Иванчева кадрите показват как всичко е пило поставено и нагласено.

 

"По пръстовите отпечатъци от този лист щеше да се разбере кой ни е сготвил, но листът липсва. Щеше да се разбере изпълнителят, ако не и поръчителят, вероятно", отчете Петрова.  

 

"Ако живеехме в един нормален правов свят, делото срещу нас изобщо нямаше да тръгне", смята Десислава Иванчева.

 

"Законово би трявбало да седим до колата докато не дойде полиция, а не да ни местят един час преди това и да ни скриват в сградата", повтори Иванчева.

 

"Очакваме трета инстанция да се произнесе по закон, което би означавало или да сме невинни, или делото да бъде върнато за ново разглеждане. Разчитаме дори на европейските съдилища. Толкова са много нарушенията, че не можем да ги изброим за 15 минути. Най-страшното е, че никой не разследва кой е поръчителят", посочи Биляна Петрова.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3506 |24.02.2021 Ден 231: Протестиращите отново са под прозорците на МС . 19| 5471 |23.02.2021 AstraZeneca отново ще достави по-малко ваксини. Какво се случва с масовата имунизация у нас? . 12| 4048 |23.02.2021 Ден 230: Възгласи ”Оставка” отново кънтят под прозорците на властта . 3| 3278 |23.02.2021 Неуредени сметки: Маскиран мъж с бухалка изпотроши магазин във Велико Търново

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads