Реклама / Ads
2| 3900 |15.11.2016 НОВИНИ

НСО пое охраната на Радев от снощи

.
НСО пое охраната на Румен Радев
НСО излезе с официална позиция относно дали е сгафила службата като не спря журналистката Илияна Беновска да хвърли ябълка на ген. Румен Радев по време на пресконференциите в НДК.

„На 13 ноември 2016 г. НСО осъществи охрана на пресконференцията в международния пресцентър в Националния дворец на културата, проведена след приключване на изборния ден от втория тур на изборите за президент и вицепрезидент. Охраната е планирана и осъществена на основание чл. 18 от ЗНСО като комплекс от действия за защита на обект и обезпечаване безопасността на застрашени лица при участието им в масови прояви или дейности с краткосрочен характер.

 

За предотвратяване на посегателства върху живота, телесната неприкосновеност на участниците в тази значима обществена и политическа проява са използвани всички предвидени в ЗНСО видове охрана. Охраната в залата е осъществена от охранителен екип, съставен от опитни и достатъчно на брой служители. Приложени са предвидените в закона средства и способи за контрол - охранително-технически, радиационен, химически и санитарно-хигиенен контрол.

 

Акредитираните журналисти, гостите, техническият персонал и всички други длъжностни лица с право на достъп до зала 3 на НДК, използвана от международния пресцентър, са преминали през предварителна щателна проверка, включително на пренасяния личен багаж и други вещи. При проверката не са открити общоопасни средства или предмети, които биха създали реална опасност за сигурността. Хранителните продукти като плодове и зеленчуци и други вещи за лична употреба, не са вещи, които НСО има право временно да задържа в рамките на мерките за безопасност.

 

Контекстът на ситуацията, на която се придава характер на непосредствено посегателство срещу г-н Румен Радев, избран за президент на Република България на приключилите избори, е съвършено ясен. Думите и действията на журналистката г-жа Илияна Беновска са оценени професионално и правилно от охранителния състав на НСО като несъдържащи опасност и неизискващи намеса. В конкретния случай всяко друго действие от страна на охранителния екип на НСО, би представлявало белег на ниско ниво на професионализъм и обществено укорим опит за преиграване“, се казва в официалната позиция на НСО.

 

Припомняме ви, че НСО трябва да поеме охраната на ген. Радев след официалното съобщение на ЦИК за изборните резултати. То бе снощи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 2| 3587 |15.11.2016 БСП депутат сезира Цацаров за статия на Ненчев срещу ген. Радев . 1| 3504 |15.11.2016 Окончателно: Радев печели с 59.37%, Цачева загуби с 36.16% . 6| 4562 |15.11.2016 Мира Радева за референдума: Волята на народа се хвърли в кофата . 3| 4131 |14.11.2016 Путин поздрави Радев за победата му
Реклама / Ads