Реклама / Ads
6| 4952 |26.09.2009 НОВИНИ

Обама хареса Желева и поздрави българите

.
Барак Обама, Румяна Желева, Мишел Обама, Красимир Желев (от дясно на ляво)
Барак Обама хареса Румяна Желева. Това пролича при топлото му посрещане на българския външен министър в музея Метрополитън. Двамата разговаряха като приятели в рамките на официалния прием, даван от американския президент по случай 64-тата сесия на Общото събрание на ООН.
 

Желева успя да запознае „властелина на света” с основните приоритети на новото българско правителство, съобщи Пресцентъра на МВнР. От свои източници в Ню Йорк, присъствали на същата среща, Frognews.bg научи, че Барак Обама е бил осведомен за нашите виждания и очаквания за военната мисия в Афганистан, както и за някои следващи ходове на българската дипломация. Той обещал подкрепа за българските инициятиви на новия кабинет, начело с Бойко Борисов. Желава предала и специалните поздрави на Борисов към Обама.

Президентът Обама благодари на България за активното участие в силите на ИСАФ в Афганистан. Министърът Желева увери Барак Обама, че България ще продължи да бъде активен член на алианса.
Вчера Румяна Желева участва в официалния обяд, даван от американския държавен секретар Хилари Клинтън в чест на жените, ръководители на делегации на сесията на Общото събрание.
На обяда министър Желева и държавният секретар Клинтън са обсъдили актуални аспекти във външнополитическите отношения между двете страни.

Хилари Клинтън поздрави новото българско правителство за правилните и, по нейно мнение, изключително навременни и целенасочени мерки за противодействие срещу организираната престъпност и корупцията.
Държавният секретар изрази убедеността си, че стратегическото партньорство между двата съюзника в НАТО - България и САЩ, ще бъде задълбочено по време на управлението на новите правителства в България и САЩ.
Министър Желева информира Хилъри Клинтън за намерението на правителството да води активна проевропейска и проатлантическа политика.

Румяна Желева увери домакина, че България като надежден и прогнозируем партньор ще продължи да изпълнява своите външнополитически ангажименти, поети съгласно международните договори и споразумения, по които е страна.
В заключение държавният секретар Клинтън изрази уверeност, че в най-близко време е възможно официално правителствено посещение на най-високо равнище да бъде осъществено в САЩ, което ще допринесе за разширяване и задълбочаване на отношенията между България и САЩ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5088 |19.09.2009 Цветанов: Румяна Желева е един достоен бъдещ еврокомисар . 20| 5099 |11.09.2009 Българите искат ревизия до дупка . 1| 6299 |06.09.2009 Проверяват туроператора на фаталната екскурзия, българите без застраховка . 0| 4784 |01.09.2009 Любимата на българите SkyEurope отменя всички полети

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads