Реклама / Ads
26| 6172 |20.11.2012 НОВИНИ

Обама покани Борисов във Вашингтон през декември

.
Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с американския президент Барак Обама до края на годината. Покана за визитата била отправена от специалния съветник на американския държавен глава по въпросите на контратероризма Джон Бренън по време на срещата му с вътрешния министър Цветан Цветанов във Вашингтон.
 

В началото на срещата вицепремиерът Цветанов е предал поздравления от името на Борисов към Обама за преизбирането му за втори президентски мандат и пожеланията му за успешни нови четири години начело на американската държава.

Джон Бренън изтнъкнал, че администрацията на президента Обама и американският народ като цяло винаги са считали България за важен стратегически съюзник в Европа и света, информира пресцентърът на МВР, цитиран от Фокус.

Поканата към Борисов е била отправена в самия край на срещата. Джон Бренън заявил специално, че това ще бъде една от първите срещи на президента Обама с чуждестранен ръководител след преизбирането му за президент.

По време на разговора Цветанов и Бренън са обсъдили разследването на атентата в Бургас. Двамата стигнали до взаимно съгласие, че в съвременния глобален свят нито една държава по света не е застрахована срещу подобен тип престъпно деяние.

Бренън заявил, че е удовлетворен, че българските правоохранителни органи и МВР в частност имат такъв „енергичен лидер като министър Цветан Цветанов, отдаден изцяло на изграждане и утвърждаване на двустранните отношения в правоохранителната сфера”, информират още от ведомствената пресслужба.

По време на визитата си във Вашингтон министър Цветан Цветанов се срещна и с директора на „Сикрет Сървис”.

На срещата Марк Съливан и Цветан Цветанов изразиха общо становище, че сътрудничеството между МВР и „Сикрет Сървис” е на изключително високо ниво. В подкрепа на подобно твърдение могат да бъдат приведени редица съвместни операции по противодействието на финансови престъпления, най-вече по отношение на т.нар. скимиращи устройства, посредством които се придобиват по престъпен начин парични средства и лични данни от кредитни и дебитни кредитни карти.

И двамата ръководители споделиха мнението, че посредством подобен тип престъпна дейност се акумулират огромни по обем финансови средства, които захранват организираната престъпност със свежи капитали.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 5088 |19.11.2012 Борисов обеща подкрепа за кандидат на сините за конституционен съдия . 26| 5012 |19.11.2012 БЛС: Дянков е вреден за нацията; Борисов незабавно да го уволни . 80| 5400 |19.11.2012 Борисов: Ако не бях направил спортната зала, къде щяхте да ходите на концерти? . 23| 4964 |18.11.2012 Нетаняху успокоил Борисов по телефона за нашите в Израел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads