Реклама / Ads
6| 3497 |15.03.2021 НОВИНИ

Общинари призоваха Фандъкова да спаси гората до Западен парк, която Каракачанов разпродава

.
Източник: Facebook, Биляна Петрова
Общински съветници от опозицията в Столичния общински съвет са внесли искане Столична община да предприеме действия и да поиска от Министерството на отбраната собствеността върху 85 дка в непосредствена близост до Западен парк, които министерството на Красимир Каракачанов е обявило за продажба.
 

"Това са 85 декара гора от разширението на Западен парк. До момента те се стопанисват от Министерство на отбраната. В началото на годината МО е обявило, че нуждата от тях е отпаднала и са ги включили в графика си за продажба. Естествено, ако се спазват законите, тези имоти са публична държавна собственост и не могат да се продават. За да спрем тази продажба, която после трябва да се отчуждава от СО,  внесохме днес предложение в Столичния общински съвет Столична община да поиска от Министерски съвет безвъзмездно тяхното стопанисване с цел изграждане на разширението на Западен парк", съобщи Тома Белев във "Фейсбук". От публикуваната от него снимка личи, че става за дума за огромна площ, залесена с дървета.

 

Съвсем в края на мандата си ведомството на лидера на ВМРО Карачанов започна ударна кампания за продажбата на собствени имоти. Освен споменатата гора до Западен парк, в списъка попаднаха още атрактивен имот в покрайнините на София - 34 дка терен в район "Нови Искър", върху който са построени 9 сгради. Началната тръжна цена е 303 500 лв. За скандалните продажби алармира и бившата зам.-кметица на „Младост“ Биляна Петрова.  

 

Повече тук.

 

И тук.

 

От началото на годината с 2 заповеди на Каракачанов Министерството на отбраната започна ударно да продава имоти. Бяха обявени търгове за 40 имота за над 12 млн. лв. Сред продаваните имоти има както магазини в София, така имоти в Търновско с по над 10 сгради върху тях или пък укрития във Врачанско. В списъците са имоти и в Шумен, Търговище, Пловдив, Ловеч, Монтана, Благоевград или в населени места край тях. Към нaчaлoтo нa 2020 г. военните имoти c oтпaднaлa нeoбхoдимocт ca били 1172. Oт тях 122 мaгaзинa и пoдблoкoви прocтрaнcтвa и 1052 вoйcкoви тeрeнa кaтo бивши кaзaрми, cклaдoви рaйoни, пoлигoни, лeтищa и cъпътcтвaщa инфрacтруктурa към тях. За 2021 г. в план-графика на военните имoти c oтпaднaлa нeoбхoдимocт са записани 249 имота, припомня в. „Сега“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3071 |15.03.2021 Фандъкова успокои: Фитнеси и молове остават отворени засега . 4| 3132 |01.03.2021 Манолова: Изборите в Мъглиж приличат на вота за Фандъкова във „Факултета“ и „Филиповци“ . 3| 3765 |26.02.2021 Лалов пита Фандъкова за пукнатините на ”Лъвов мост” . 4| 3346 |19.02.2021 Институтът за пътна безопасност напомни на Фандъкова за неспазените обещания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads