Реклама / Ads
12| 3080 |22.11.2023 НОВИНИ

Очаквано и след третия опит - вотът на недоверие не мина

.
Вотът на недоверие срещу правителството на акад. Николай Денков не мина. Гласуването се случи от третия път, след като миналата седмица липса на кворум попречи на поисканото от БСП прегласуване.
 

Още от заявките на депутатите тази сутрин беше ясно, че вотът на недоверие срещу кабинета на Николай Денков няма да бъде успешен. Тома Биков от ГЕРБ загатна, че има различни начини да се гласува, за да може правителството да остане.

 

Вотът на недоверие подкрепиха само 71 народни представители. Против гласуваха 155.

 

Един депутат от ГЕРБ подкрепи искането на опозицията. Гласуваха общо 64 народни представители от групата на Бойко Борисов. 34 от ДПС подкрепиха правителството.


.

"Още в петък видяхте, че Асен Василев постигна съгласие с ГЕРБ и ДПС по процедурата за бюджета. Очаквам това да се отрази на гласуването на този вот и той да се състои, защото не може това да продължава безкрай", каза Никола Минчев от ПП-ДБ пред БНТ.

 

Опозицията е на мнение, че партиите в “сглобката” са се разбрали и също очакват вота на недоверие да е неуспешен.

 

Вторият опит за вот на недоверие е в сферата на отбраната и сигурността. При първия опит да се гласува опозицията събра 61 срещу 66 гласа. При настояване на БСП за прегласуване се оказа, че в залата не присъстват достатъчно депутати. Заседанието трябваше да продължи на следващия ден, но и тогава се оказа, че кворум няма. Така се стигна до днес. ГЕРБ и ДПС напуснаха залата на фона на спорове за дерогацията на “Лукойл” в така наречената “сглобка” - въпрос, който в края на миналата седмица беше решен. 

 

След като депутатите приеха програмата си, заседанието започна с продължителна декларация от името на “Има такъв народ”. В нея Тошко Йорданов заговори за срам, липса на достойнство и призова ГЕРБ и ДПС да подкрепят вота на недоверие срещу правителството. 

 

“Живеем в държава, в която нищо никъде не е наред. Емблематичен пример преживяхме миналата седмицата с протеста против БФС. Протестът беше дивашки опорочен от полицията и биеше наред. Тотален хаос. За този повсеместен хаос носят отговорност управляващите. За 7 месеца на управление на ПП преживяхме повече скандали, отколкото за последните 5 години. Калин Стоянов чий министър е? От ПП го призовават да си подаде оставката, а го сложиха за министър на вътрешните работи. Кирил Петков, който е един от най-големите приятели на истината, твърди, че не познава Калин Стоянов, а само преди няколко месеца му се обаждал всеки ден, за да слага свои хора в структурите на МВР. Бил министър на ДПС и ГЕРБ. Премиерът Денков каза, че ако не се извини, той ще си подаде оставката. Не се извини. А премиерът като типичен представител на ПП не си спази обещанието. Хаос, лъжи и безобразие. И това е ежедневие”, посочи Йорданов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2641 |22.11.2023 Тома Биков: И негласуване може да спаси кабинета . 0| 2572 |22.11.2023 Израел пуска на свобода убийци и поддръжници на тероризма, за да спаси заложниците на Хамас . 15| 17064 |22.11.2023 Боби Михайлов е супер, на родния футбол проблемът били цветнокожите от третия свят . 7| 11703 |22.11.2023 Войната в Народния театър продължава на няколко фронта - от съда през изпълнителната власт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads