Реклама / Ads
5| 2188 |07.08.2024 НОВИНИ

Очакват се нови безредици във Великобритания, властите мобилизират около 6000 специално обучени служители

.
Източник: БГНЕС
Британската полиция се подготвя за още една нощ на насилие на фона на опасенията, че крайнодесни групи планират днес до 30 атаки в страната на фона на продължаващите от седмица размирици и безредици, съобщи Асошиейтед прес.
 

Властите мобилизират около 6000 специално обучени служители, които да реагират на безредиците, а лондонската полиция подчерта, че ще направи "всичко по силите си", за да защити столицата.

 

"Знаем за събития, планирани от пропити от омраза и предизвикващи разединени групи в столицата", коментира късно снощи заместник-помощник комисар Анди Валънтайн от столичната полиция. "Те много ясно са заявили намерението си да предизвикат смущения и разделение ... Няма да толерираме това по нашите улици", увери той.





Вече в продължение на седмица градове и селища във Великобритания бяха разтърсени от насилие, след като разгневени тълпи, подстрекавани от крайнодесни екстремисти, започнаха да влизат в сблъсъци с полицията и контрапротестиращи, предизвикани от разпространението на дезинформация за самоличността на заподозрения за атаката с нож, при която бяха убити три млади момичета в град Саутпорт. Заподозреният беше погрешно идентифициран като имигрант и мюсюлманин, посочва АП.

 

Британската полиция вече е осъществила над 400 ареста в цялата страна, а кабинетът обеща да преследва и да вкара в затвора виновните за безредиците.

 

Вече се водят дела срещу лица, които са признали, че са участвали в размириците и властите бяха категорични, че те ще получават строги присъди. Сред първите осъдени бе 58-годишният Дерек Дръмънд, който беше осъден на три години затвор, след като признал, че е нарушил обществения ред и е ударил полицай в лицето в Саутпорт на 30 юли.





Той беше един от тримата мъже, които бяха осъдени на лишаване от свобода по дела, разгледани в Кралския съд в Ливърпул днес.

 

"Тримата мъже, осъдени днес, са върхът на айсберга и само началото на един много болезнен процес за много хора, които глупаво са избрали да се включат в придружени от насилие безредици", отбеляза старшият окръжен прокурор Джонатан Игън. "Много от участниците ще бъдат изпратени в затвора за дълго време", уточни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 2328 |07.08.2024 Скандален спектакъл в парламента заради ядрената сделка с Киев - в главните роли "Величие" и "Възраждане" . 5| 2212 |07.08.2024 Решение на кабинета: Наши военни ще обучават украинските колеги в НАТО . 2| 3295 |07.08.2024 Монети, крави, диаманти, освобождаване от военна служба: необичайните стимули за медалистите на Олимпийските игри . 16| 2862 |07.08.2024 "Непобедимата и легендарната" цял ден не успява да изтласка украинските бойци от Курска област

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads