Реклама / Ads
33| 11639 |21.05.2021 НОВИНИ

Официално БСП готви споразумение с АБВ, Татяна Дончева и Георги Кадиев

.
Корнелия Нинова събира партиите в ляво в широка коалиция. БСП е пред подписване на споразумение с АБВ, “Движение 21” и “Нормална България”, обяви соцлидерът.
 

Не са водени разговори с “Изправи се! Мутри вън!” на Мая Манолова. Нинова подчерта, че такива няма да има. На поканата на левицата преди изборите Манолова не е откликнала, а “Изправи се! Мутри вън!” определиха БСП като статукво в парламента. 

 

“Не предвиждаме с тях да водим разговори за обединение“, заяви Нинова, като предпочете да не коментира факта, че с днешното решение на практика се разбива коалицията около ИСМВ – Татяна Дончева беше депутати зам.-председател на парламента именно от тази парламентарна група.

 

Разговорите се водят от 2-3 седмици, стана ясно на пресконференцията на "Позитано" 20. Споразумението ще бъде подписано съвсем скоро, а формациите имат краен срок да подадат заявленията си за явяване на изборите в ЦИК до 26 май. 

 

Татяна Дончева, Георги Кадиев и Румен Петков са три знакови за историята на левицата лица. Те я напуснаха след сблъсъци с ръководството. 

 

Новината за единния ляв фронт бе обявена от самата Корнелия Нинова. Стана ясно, че общите политики са били изчистени, формациите са представили платформите си и своите програми и е станало ясно съвпадението. я обясни, че политическият субект остава “БСП за България“, старите членове на коалицията се запазват, а новите подписват споразумение за предстоящия вот, което може да бъде продължено.

 

Към момента не е говорено и с бившия премиер Жан Виденов, който също обяви свой нов политически проект. Нинова обаче подчерта, че текат разговори с други формации. Според нея обединението ще вдигне резултата на левицата, а освен това и ще даде шанс за управление в ляво-център.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4636 |19.05.2021 Официално: Ръководителят на ченгетата по време на „кървавата сряда“ Антон Златанов е новият шеф на СДВР . 2| 3015 |13.05.2021 Янаки Стоилов: ВСС да изготви анализ за дейността на спецправосъдието . 58| 3860 |12.05.2021 „Има такъв народ“: Официално демонтирахме едноличния режим на Борисов . 1| 3063 |01.05.2021 5 години след решаващото ”За”, търговското споразумение за Brexit влезе в сила

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads