Реклама / Ads
7| 6079 |20.01.2023 НОВИНИ

Широко ляво обединение се стяга за изборите

.
Източник: Снимката е илюстративна
Ще има широко ляво обединение за парламентарните и местните избори. Това стана ясно на конференция „Левицата!“ – За социална справедливост и мир. За преодоляване на неравенствата, провела се в Пловдив.
 

На срещата участваха ръководствата на Изправи се България, Движение 21, Алтернатива за българско възраждане (АБВ), представители на БСП, както и други леви формации и ляво мислещи експерти и граждански активисти.

 

Срещата е била модерирана от Костадин Паскалев, а участие са взели още Петър Витанов, Валери Жаблянов, Мая Манолова, Татяна Дончева, Румен Петков, Георги Първанов, проф. Иво Христов, Симеон Славчев и други, пише "Евроком".

 

ФрогНюз припомня, че в края на ноември месец стана ясно, че такова обединение се подготвя. В мисията се включиха знакови лица от БСП през годините. Идеята предизвика реакции в настоящото ръководство на червените.

 

“Президентът Георги Първанов е обявил събиране за ново ляво обединение. Поканени са АБВ – Румен Петков, “Изправи се, България” – Мая Манолова, “Движение 21” – Татяна Дончева, “Българска прогресивна линия” – Красимир Янков, “Нормална държава” на Кадиев и “Мир” на Симеон Славчев (...) Днес се обръщаме към тези наши бивши членове на партията, напуснали и създали свои субекти: Върнете се в БСП! Подновете си членството в БСП, заповядайте обратно, за да можем с капацитета на всички да търсим обединение и сила вляво”, посочи тогава Корнелия Нинова. 

 

Появи се въпросът и дали в “новото ляво” място има напусналия БСП Явор Божанков. Бившият депутат на червените бе отстранен след острата му позиция за войната в Украйна и предоставянето на военна помощ. 

 

Анализатори коментираха тогава пред ФрогНюз, че новият ляв проект е от стари лица. Арман Бабикян посочи, че “това е още по-ретроградна сбирка от БСП”. Емил Соколов пък посочи, че този проект няма бъдеще и не е “нов”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3228 |06.01.2023 Шестима опозиционни лидери в обединение да свалят Ердоган . 3| 3463 |04.12.2022 Татяна Дончева: Лявото е под мъртвата точка . 7| 3341 |01.12.2022 Лечева: Коментираме за случващото се вляво като за потъването на „Титаник” . 6| 3123 |01.12.2022 Александър Симов, БСП: Лявото обединение е като да викаш за живот призраци от миналото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads