Реклама / Ads
10| 4447 |16.06.2021 НОВИНИ

Официално: Габриела Козарева вече не е шеф на Агенцията по вписванията

.
Габриела Козарева Източник: БГНЕС
Габриела Козарева вече не е директор на Агенцията по вписванията. Това стана ясно от думите на правосъдния министър Янаки Стоилов. На нейно място по негово предложение е назначена Даниела Митева, която беше шефка на агенцията до 2009 г.
 

„В агенцията по вписванията Инспекторатът на Министерството на правосъдието установи недостатъци и нарушения“, обясни министър Стоилов.

 

Той посочи, че броят на необработените годишни финансови отчети е скочил близо 3 пъти през последните години – от 350 000 в началото на 2017 г. до почти милион сега.

 

„ЕК е започнала процедура за нарушение за свързването на Търговския регистър и системата на бизнес регистрите, което е трябвало да стане преди 4 г.“, посочи министърът.

 

Той изреди и други проблеми – липса на внедрен софтуер с отворен код, липса на регистър на овластяванията и пълномощните и др.

 

За рокадата се заговори още вчера, когато по време на отчета на кабинета премиерът ген. Стефан Янев коментира, че Козарева „не иска да работи по прозрачен начин и по начин, който е в интерес на хората, други мотивации има в нейната работа“.

 

Преди седмица правосъдното министерство започна проверка във ведомството след сигнали за неправомерно въздействие от страна на ръководни кадри. Казусът се появи, след като от Агенцията по вписванията отказа да впише новите ръководства на Александровска болница и МБАЛ „Лозенец“. Подобни проблеми се явиха и в други държавни структури, чиито наследени от времето на ГЕРБ ръководства трябваше да бъдат сменени.

 

Козарева стана известна преди няколко години, когато, въпреки краха на Търговския регистър, парализирал работата на фирмите за седмици, в оглавяваната от нея агенция си раздадоха стотици хиляди левове бонуси.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4643 |19.05.2021 Официално: Ръководителят на ченгетата по време на „кървавата сряда“ Антон Златанов е новият шеф на СДВР . 17| 3593 |23.04.2021 Официално: ГЕРБ-СДС върна мандата. На ход е Радев, а после - ИТН . 9| 3543 |19.04.2021 Официално: Теренът край "Росенец" е плаж, а не нива . 8| 3111 |13.04.2021 Официално: На 15 април удря първият звънец на 45-ото Народно събрание

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads