Реклама / Ads
9| 4066 |16.06.2021 НОВИНИ

Съдът спря новото ръководство на ”Александровска”, проф. Богов остава шеф

.
Източник: БГНЕС
Софийският градски съд спря вписването на новото ръководство на ”Александровска” болница, докато старото обжалва освобождаването си, съобщава Евроком. Решението идва след като миналата седмица Агенцията по вписванията отказа да регистрира новото ръководство с мотива, че има противоречия в акта на здравния министър Стойчо Кацаров.
 

След отказа д-р Кацаров обвини Агенцията по вписванията, че превишава правомощията си и поиска проверка на правосъдното министерство и оставката на директорката на агенцията Габриела Козарева. На брифинг на служебния кабинет вчера премиерът Стефан Янев потвърди, че тя ще бъде освободена.

 

По-късно обаче и съдът блокира новите назначения в "Александровска", както по-рано направи и в болница "Лозенец", където шефът и бордът бяха сменени след шокиращи разкрития за незаконни трансплантации и източване на НЗОК с фиктивни хоспитализации.

 

Александровска болница остава със старото си ръководство в лицето на изпълнителния директор проф. Борис Богов, председателя на Съвета на директорите Димитър Буланов и представителят на държавата доц. Александър Оскар.

 

Съдът посочва, че "единственият компетентен да се произнесе по допустимостта и основателността на предявения иск е исковият съд, пред който делото е висящо, като в хипотезата на прекратяване на производството поради недопустимост на иска или отхвърлянето му като неоснователен, регистърното производство се възобновява".

 

Смененото ръководство на университетската болница обжалва отстраняването си като нищожно и до произнасянето по тази жалба, вписването на новото се спира. Определението може да бъде обжалвано в едноседмичен срок.

 

Смените в "Александровска" бяха предприети след разкрития на единия от членовете в Съвета на директорите д-р Оскар, че болницата се управлява зле и в нарушение на правилата.

 

Последвалата проверка от здравното министерство показа сериозни финансови загуби на лечебното заведение в периода, когато негов директор е бил бившият здравен министър Костадин Ангелов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3030 |15.06.2021 БНБ одобри новото ръководство на ББР . 0| 3609 |12.06.2021 Тежка катастрофа и ранени пилоти на ”Монбат Рали Сливен”. Състезанието спря . 11| 5060 |11.06.2021 Бойко Найденов: С най-много прокурори на глава от населението в Европа сме. Сцецсъдът не е това, което трябваше да бъде . 5| 3946 |10.06.2021 Корнелия Нинова: Съдът окончателно потвърди нашата правота, че чума по животните в Странджа не е имало

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads