Реклама / Ads
4| 3189 |02.06.2021 НОВИНИ

Д-р Оскар: Александровска болница е в катастрофално състояние

.
доц. д-р Александър Оскар Източник: стопкадър, bTV
Преди седем години Александровска болница не е имала задължения, а сега е в катастрофално състояние. Това каза по bTV д-р Александър Оскар, който напусна съвета на директорите на лечебното заведение. Той коментира, че е напуснал съвета, защото не е съгласен с водената политика и начина, по който се управлява лечебното заведение.
 

Припомняме, че шеф на болницата от 2013 до 2020 година бе не кой да е, а именно проф. Костадин Ангелов, който напусна шефското място, когато стана здравен министър, а впоследствие влезе и в политиката като депутат.

 

Наскоро служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров обвини Ангелов, че големите дългове в Александровска са натрупани по негово време.

Вчера обаче бившият министър се опита да се оправдае за състоянието на болницата. Той не бил виновен.  

 

„2012 г., когато аз дойдох като директор на Александровска болница финансовата загуба на болницата беше близо 30 млн. лв., 3 млн. лв. бяха задълженията. Болницата трябваше да бъде реформирана, да бъде обновена, за да продължи да съществува. Приходите на болницата бяха 33 млн. през 2013 г., сега са 78 млн. лв.“, заизрежда цифри Ангелов. Според него управляващите в момента се целят в него, но по този начин щели да унищожат една болница.

 

Междувременно днес д-р Оскар коментира, че е бил извикан в болницата, за да разпише протоколи на заседания на съвета на директорите, които не са се състояли, но на тях са разпределени над 30 млн. лева.

 

„Изпратих сигнал до тогавашния министър, проверката не е установила никакви нарушения. Изпратих нов сигнал до новия министър, проверката тече в момента“, каза Оскар.

 

„Тези протоколи представляват непроведени заседания. На 29 декември, когато е било едното заседание, имам доказателства, че дори не съм бил в София“, добави той.

 

Коментира и медийните публикации, че фирма на роднина на Костадин Ангелов е осигурявала храната за работещите на първа линия по време на COVID пандемията. „Наистина е непонятно за мен. Когато ние се обединихме и си подадохме ръка, и моето семейство дари пари за храна, други хора са имали възможност да се облагодетелстват“, коментира Оскар.

 

„Аз нямам претенции да бъда управител на болницата. Призоваваме принципала да намери начин как да ангажира хора, експерти, които да поемат болницата в такъв труден момент“, каза още Оскар.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3274 |31.05.2021 Лекари се жалват, че се вдига шум около Александровска болница . 10| 4871 |30.05.2021 Здравният министър: Големите дългове в Александровска са натрупани по времето на д-р Костадин Ангелов . 1| 3088 |28.05.2021 Проектът за детска болница да бъде рестартиран и да влезе в Плана за възстановяване . 9| 3838 |27.05.2021 Арестуваният шеф на Трето РПУ също влезе в болница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads