Реклама / Ads
20| 8951 |16.08.2014 НОВИНИ

Официално: Ще има коалиция „БСП – лява България“

.
Изключително съм доволен от заседанието на НС на БСП. Приехме решението за участие в коалиционния формат „БСП - лява България”, което подчертава новата лява политика, която предлагаме. Това заяви Михаил Миков, председател на БСП, пред журналисти.
 

 

Той допълни, че в коалицията ще участват и нови формации с подчертано ляв облик. „Водачите на листи по региони са професионалисти, изявени политици, хора доказали, че политиката за тях не е само препитание, а могат да печелят политически битки“, каза той и поясни, че 20% е обновлението на водачите, като една част от тях са свързани с определени региони, а други са национално изявени политици, които имат подкрепата в повече от един регион.

 

„Аз ще водя в 25-МИР София, в който традиционно водач е председателят на партията и в област Видин“, заяви Миков. По неговите думи спорове по време на заседанието е имало, както и много дискусии, тъй като заседанията на НС на БСП протичат много дискусионно. „Радвам се, че има политическа активност и смятам, че тя се пренася и в отделните областни и общински съвети, така че да даде енергия за предстоящите избори. Ние няма за къде да бързаме с обявяването на водачите, тъй като Националният съвет издига и подрежда кандидатските листи от водача до последния. Тази дискусия включително по състава на листите ще продължи“, поясни председателят на БСП.

 

На въпрос колко места може да завоюва коалицията в бъдещия парламент Миков бе категоричен, че не желае да се ангажира с конкретен брой народни представители, но според него „БСП – лява България”  ще постигне един убедителен резултат. „По-важното е в кампанията лява България да каже не на дясната политика. Обсъдихме и важните въпроси свързани с коалицията, за обединението в името на една по-социална България, защото Конституцията, законите дават достатъчно социални решения и от там насетне ние трябва да приложим  конституционните форми за една по – социална държава, а това може да го даде само едно ляво представителство. БСП отива напред с лява коалиция, лява платформа и хора, които могат да представляват лява България“, заключи Михаил Миков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 4760 |08.08.2014 Зеленогорски: По-добре в опозиция, отколкото в неясна коалиция . 13| 4987 |06.08.2014 Коалиция "Десните": Ще правим политика, няма да редим пасианси . 41| 5744 |05.08.2014 Учредява се нова коалиция "Десните" . 107| 5456 |02.08.2014 Станишев: Има негласна коалиция-ГЕРБ, ДПС и президента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads