Реклама / Ads
4| 2177 |29.07.2024 НОВИНИ

Огънят на границата с Гърция е навлязъл 50 м. в наша територия. Утре идват самолети от Франция

.
Утре в акцията по гасенето на пожара на българо-гръцката граница ще се включат два френски самолета, каза пред журналисти служебният премиер Димитър Главчев, който е в село Петрово заедно със служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов. 
 

Следобед се очаква самолетите да кацнат на летище Пловдив и да помагат в гасенето във вторник и сряда. Главчев отбеляза, че тези самолети имат голям обем с едно загребване да събират вода, така че би трябвало да е достатъчно участието им през тези два дни.

 

"Добре, че тук на място сме взели необходимите мерки", коментира служебният премиер. Отново беше подчертано, че на мястото на пожара има достатъчно хора, но теренът е много тежък, с голяма денивелация. Вече са направени просеки, каза още Димитър Главчев.







"Пожарът е навлязъл на около 50 метра в българска територия", каза Димитър Главчев.

 

Служебният премиер Димитър Главчев коментира дали би станал отново служебен министър-председател.

 

"Служебно правителство сме, изпълняваме си службата, по политически въпроси питайте президента и политическите партии. Ние работим, докато трябва."


Попитан дали би приел отново да стане служебен премиер, той отговори.

 

"Не съм от тези, които дезертират, но има да се извърви път още. Имаме конституционна процедура. Най-добре е да се направи редовно правителство, мен ако питате".

 

"Мисля, че ще се удържи фронтът, колегите от Гърция работят и нашите служители са на терен", служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, който също е в село Петрово.

 

Той отбеляза, че пожарът е в много недостъпен терен, скалист, на място има разположени екипи, където могат да противодействат на огъня.

Министърът предположи, че утре ще се включат хеликоптери в гасенето, той обаче посочи, че със самолети и хеликоптери не може само да се потуши пожар, трябва физическа сила.

 

Във връзка с информацията за минно поле по границата в района на пожара, министър Стоянов потвърди информацията и каза, че пожарникарите имат яснота къде е то. Той добави, че няма да се позволи на когото и да било да го доближи, но отчете, че затруднява служителите да бъдат в най-голяма близост до пожара. Според Калин Стоянов, след като всичко приключи, трябва да се вземе решение между двете държави да се премахне това минно поле.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 6173 |29.07.2024 Взрив в завод в Свищов. Компанията: "Няма опасност от химическо замърсяване" /обновена/ . 2| 2197 |29.07.2024 Пореден случай на насилие от бивш партьор: Рецидивист уби млада жена в Пазарджик . 3| 2688 |29.07.2024 Проф. Чуков: Ситуацията е изключително опасна - Израел и Иран не могат да се задоволят с настоящето положение . 20| 2666 |29.07.2024 Радев връчи третия мандат. ИТН ще говори с всички, включително с независимите депутати /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads