Реклама / Ads
0| 2557 |05.07.2023 НОВИНИ

Огнян Минчев: България крие главата си в пясъка и навсякъде имаме пропагандни рупори, които говорят небивалици

.
Източник: БГНЕС
"В условията на управлението на настоящето правителство България се връща на позициите на своята евро-атлантическа принадлежност, което - от ценностна гледна точка, е важно. Но нека не спираме само дотук, за да не даваме възможност на тези, които обслужват руските интереси, да говорят, че ние удовлетворяваме чужди интереси и се подчиняваме на чужди внушения.

Подкрепата на България за Украйна и заемането на категорична атлантическа позиция е в пряко съзвучие с българските национални интереси". 

 

Това коментира пред БНР доц. Огнян Минчев от Института за регионални и международни изследвания. 

 

И припомни, че миналото показва - България е силна, когато има ясна принадлежност към определена рамка за сигурност. 

 

"Колебливата политика на щрауса, която определени, свързани с руски интереси, политически сили и фигури водят в България, доведе до това, че България изглежда като странна птица в центъра на Балканите.

 

Когато всички страни от Източна Европа разбират, че руската агресия спрямо Украйна е заявка за по-нататъшна имперска експанзия на Москва по отношение на Европа, амбиция за възстановяване на контрола върху Централна и Източна Европа, единствена България крие главата си в пясъка и навсякъде имаме пропагандни рупори, които говорят небивалици". 

 

Доц. Минчев посочи, че в момента в Европа се осъществява динамично преструктуриране на геополитическата ситуация: 

 

"Динамично се оформят нови центрове около Полша, Румъния, Украйна, Турция, Прибалтика. България не може да защити себе си, ако си крие главата в пясъка". 

По думите му не само "Възраждане" е проруска партия у нас, тя просто е най-арогантният пример: 

 

"Българските служби за сигурност с пробити с множество представители, които работят за руските имперски интереси. Българските медии са овладени в значителна степен от рупори, които непрекъснато лансират пропагандни интереси". 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 2445 |05.07.2023 Тагарев: Визита на президента Зеленски ще покаже, че помощта на България за Украйна е ценена . 0| 2329 |05.07.2023 Черновата на доклада на ЕК: В България още липсват присъди за корупцията по високите етажи . 27| 6514 |05.07.2023 Премиерът Денков пред „Политико“: Край на широко затворените очи за руската намеса в България . 1| 2408 |05.07.2023 ”Политико”: ЕК предприема стъпки за пълно прекратяване на Механизма за сътрудничество и проверка за България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads