Реклама / Ads
3| 14308 |08.06.2017 НОВИНИ

Огнян Стефанов: В ”Господари на моргата” не съм променил нито една дума на Борисов и Василев

.
Има много по-страшни неща от това, което литературата може да покаже и да разкаже. Никое литературно произведение не може да представи случилото се толкова силно, колкото e реалността.
 

Това заяви създателят на Frognews Огнян Стефанов в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" по телевизия BIT. Така той представи новата си книга "Господари на моргата", в която се описва комуникацията между премиера Бойко Борисов и банкера Цветан Василев след умишления фалит на КТБ, както и посредническата роля, която той е поел в този диалог.

 

"Затова се реших да напиша тази книга. Трудно беше, но реших, че хората трябва да знаят какво се е случило. Не мога да слушам вече за никакви секретни стенограми, за някакви важни тайни. Не могат слечайно или по съмнителен начин попанали хора във властта и политиката да решават кое е тайна и кое не. Всичко, което засяга гражданите на страната трябва да бъде публично. Не може еднодневки, които аз презирам, като Йордан Цонев и Делян Пеевски, например, да са "стражи" на българските тайни. Това е позорно", заяви Стефанов.

 

"Не съм си позволил да променя нито една дума. Не съм си позволил да злоупотребя с думите и разговорите, които съв провел с г-н Борисов и г-н Василев", допълни Стефанов. По думите му такава комуникация между Василев и Борисов е съвсем нормална и дори задължителна. Единият е бил години наред признат и известен банкер, а другият ръководи страната. Те трябва да комуникират.

 

"Не може един премиер да не бъде изкушен от това какво се случва с един от най-признатите и награждавани банкери. Не приемам написаното от пеевските медии затова кой е престъпник и кой не. Има съд и той ще отсъди. Според мен обаче в съдебна зала няма да има документи, факти и доказателства, за да бъдат осъдени Василев или другите служители на банката, които сега са обвиняеми", допълни Стефанов. Според него прокуратурата обслужва конкретни властови кръгове и не е в състояние да се справи със събиране на годни доказателства, защото такива няма. .

 

"След всичките ми разговори с Цветан Василев съм останал с убеждение, че той е готов всяка една минута да се върне в София. Единственото условие, което той изтъква, е че иска гаранции за безопасността на него и семейството му", заяви още Стефанов.

 

По думите му премиера Борисов се е интересувал единствено какво се случва с Василев и какво се очаква той да предприеме. Той разкри още, че в книгата се описват тайни срещи между Борисов и Доган, както и плановете да бъде изпратено ЦРУ и самолети, за да бъде прибран Василев, ако реши да напусне страната. В нея присъства и името на човека, написал СМС-а на Борисов от заседанието на Висшия съдебен съвет.

 

Стефанов допълни, че очаква остра реакция от част от героите в тази книга:  

 

"Едва ли ще има обаче такава от премиера Борисов. През последната година и половина той е приел тактиката да неглижира всяка информация, която не му харесва или не го обслужва".

 

Тук може да видите цялото интервю

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5170 |10.05.2017 Огнян Минчев: Не ми се задава въпроса какво кара Слави да обслужва интересите на ГЕРБ . 9| 14719 |21.04.2017 Огнян Стефанов: Нашата прокуратура е с по-ниско доверие дори от турската . 0| 4199 |20.03.2017 Огнян Златев: Въпросът с българите в Англия ще бъде решен . 10| 4661 |03.03.2017 Огнян Герджиков: На Трети март започва нашето Възраждане
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads