Реклама / Ads
40| 27840 |26.11.2021 ГЛАСЪТ

Огнян Стефанов: Опитват се да вкарат мен и Фрог нюз в мръсна игра!

.
Огнян Стефанов
Приятели и познати отдавна ме предупреждават, че критичните материали, които публикуваме във Фрог нюз за злоупотребите на предишната власт и някои действия на прокуратурата и главният прокурор Иван Гешев може да ми донесат големи неприятности. Аргументите за подобни опасения са в разкриването на някои от схемите за отклоняване и кражбата на десетки милиони от строителството на АМ „Хемус“ и бездействието на контролни органи през годините, на прокуратурата най-вече.
 

И ето, че това, за което ме предупреждаваха, се случи.

 

Преди дни известен бизнесмен се свърза с мен по телефона. Изненадах се, защото за последен път съм имал контакт с него преди 18 години, когато ни запозна общ познат.

18 години по-късно той ме търси по телефона... Изненадах се. Разговорът бе вежлив дори с приятелски тон. Искаше да му направя услуга, като го свържа с колега журналист, с когото да поговори и вероятно да обясни, че няма нищо общо с темата за откраднатите милиони. Това ми се стори доста странно, но се чух с въпросния колега, който съвсем професионално заяви, че е готов да разговарят и да зададе своите въпроси за по-пълно изясняване на ситуациите, които са се случвали или не са се случвали покрай „Хемусгейт“.

 

Моето участие приключи дотук.

 

Последва обаче ново позвъняване, в което за още по-голямо мое учудване се заговори за пари и някакви консултации, които отклоних.

Възникналите въпроси и съмнения у мен по отношение на внезапния интерес към скромната ми особа ставаха все по-притеснителни.

 

Тогава от мои познати узнах, че аз и сайта Фрог нюз сме сред мишените на кръгове от предишната власт, които правят всичко възможно да ни затворят устата като ни компрометират, в случая мен като създател на медията. Последният повод, с който съм си навлякъл гнева на въпросните задкулисни играчи, е материал, в който описвам как за последните 10 месеца от управлението на ГЕРБ са преведени над 4 млрд лева към 20 фирми, като голяма част от тези пари са „изтекли“ към определени лица.

В същият момент в един от сайтовете, обслужващ предишната власт, бе публикуван списък на медии и журналисти, които били опорните стълбове на новата власт. Там моето име бе на първо място.

 

В същото време публикувахме и текстове по темата за оставката на главния прокурор Иван Гешев, закриването на спец правосъдието, преструктурирането на КПКОНПИ и освобождаването на неговия председател Сотир Цацаров.

Всичко това е стартирало акция по моето омаскаряване.

 

Повече от 6 години срещу мен се водят различни дела по повдигнати от прокуратурата обвинения. Няма да коментирам съдържанието, само ще отбележа, че до едно всичките се провалиха, като се надявам скоро и последното да приключи.

 

През миналото лято, по време на протестите, прокуратурата направи публично достояние два мои телефонни разговора с бизнесмена Васил Божков. И двата бяха част от СРС, но обвинението бе извадило само част от тези разговори, като бе орязало повода за тях – поискано интервю от пребиваващия в чужбина Божков. Незаконно бе и самото публикуване. Идеята на прокуратурата бе да внушат, че поддържам контакт с човек, на когото са повдигнати различни обвинения и той едва ли не е извън закона. В разговор с тогавашния премиер Бойко Борисов, в който исках да коментира полицейското насилие над протестиращи, той отрече за такова и ми пожела да „слушаме шефа си Божков“.

 

Ето това „свърши“ организираната от прокуратурата акция срещу мен.

Убеден съм, че сегашният сюжет има същата цел – моята и на сайта дискредитация. Чувствам се заплашен, както и моето семейство, към което причислявам и колегите от Фрог нюз. Заплахата идва не въпросния бизнесмен, а от вече бившата управленска върхушка със съучастие на хора от прокуратурата. Целта е да се използват записаните разговори, като от тях се публикува или „изтече“ нужната комбинация. А разговорите са подслушани.

 

Не ми е приятно да се връщам назад, но ще припомня, че преди време бях пребит до смърт и оцелях само благодарение на медиците от ВМА и Господ… Прокуратурата така и не разкри извършителите и поръчителите, макар на мнозина да беше ясно от кои среди е дошла поръчката.

 

Получавал съм много заплахи, мои колеги са привиквани в МВР и следствието заради публикувани разкрития от разследвания за корупция.

 

Пиша тези редове с ясното съзнание, че си навличам нови неприятности, но няма друг начин да защитя близките си и себе си. Ако това въобще е някаква защита в тази пленена от мафията държава.

 

Не се обръщам към прокуратурата, защото нямам доверие на сегашното й ръководство, дори допускам, че то знае за въпросния опит да бъда „разкаран“.

 

Те не са се отказали!

 

И най-зловещото е, че има „медии“, които ги подкрепят и дават всичко от себе си, за да се върне мракобесието. И други несъгласни със стария режим и разкриващи корупцията са обект на атаки или тепърва ще бъдат удряни.

 

Огнян Стефанов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 134| 47316 |14.07.2020 Огнян Стефанов: Очаквам всеки момент да бъда арестуван . 25| 48189 |08.03.2018 Огнян Стефанов: До враговете ми . 17| 19193 |01.10.2017 Огнян Минчев: С Антон Тодоров ГЕРБ легитимира милиционерската олигархия . 33| 39160 |29.10.2013 Строители на капитализма: Огнян Донев – новият бос на кръга „Капитал”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads