Реклама / Ads
19| 11410 |02.04.2024 ГЛАСЪТ

Калин Стоянов обиден и яростен. Ореле, ах недей недей ни наранява!

.
Калин Стоянов
Вътрешният министър в оставка Калин Стоянов е силно изнервен. Обяви, че е завел граждански иск в съда "срещу сайт и лица, определящи се като "разследващи" журналисти". Заплаши също, че ще си търси правата в съда срещу всеки, който говори безумия и неистини за него. Към медиите прибави политически лидери, бивши и сегашни министри.
 

Съвсем случайно в същото време от МВР излязоха с официална позиция по въпросите, засегнати от Стоянов във Facebook, касаещи връзките му и на ведомството с Мартин Божанов, назначаването на съпругата му в ГДБОП, прозрачността на изборния процес и пр. 

 

Както министърът, така и от МВР са категорични, че в медийното и интернет пространство се използват „внушения на неистини и откровени лъжи“. 

 

Стоянов отбелязва, че се чувства длъжен да обясни, че: „Не познавам, не съм се срещал и разговарял лично или чрез други лица, по телефона, включително и чрез мобилни приложения, с Мартин Божанов. По времето, в което бях ръководител на ГДБОП, събрахме всички материали по делото срещу този човек, които са внесени в прокуратура и на базата на които има образувано досъдебно производство!“






Гневът на Калин Стоянов е като гневът на Ахила, описан от Омир в „Илиада“ – страшен и разрушителен. Стреснах се не на шега – ами ако министърът не хареса някоя дума или изречение от това, което пиша, може да стовари гневът си върху ми, нали? Зад него е цяло силово министерство, всички тайни и явни служби. Това е огромна сила, около 50 000 души са му подчинени. Ако шефът нареди – ще ми отеснее държавата. Представете си цялата тази армада да погне един „драскач“, който си пъха носа, където не му е мястото. Прибавете към МВР и прокуратурата, където отдавна имат зъб на медиите и журналистите, които правят адски неприятни разкрития за „джуджета“, „нотариуси“, корупция и пр. - лошо ми се пише. Много лошо - преживял съм го.

 

Добре, приемаме терзанията на министър Стоянов за справедливи. Но той е министър и не трябва ли вместо да се жалва и нервира публично, да организира ведомството си да преследва престъпниците? Вместо да обяснява как си е купил жилище, да ни информира кои операции лично е ръководил, колко престъпници е разоличил и колко са осъдени, благодарение на събраните от него годни доказателства. Пък ние ще го аплодираме. Не толкова отдавна в ГДБОП и МВР имаше едни момчета, които свършиха доста работа, натикаха немалко престъпници в затвора, някои доживот. После тях ги изхвърлиха и докараха… много лоялни на когото трябва хора. Бойко Борисов свърши тази „ювелирна“ кадрова чистка.

 

Законът повелявал да се пази в тайна информацията за това дали Мартин Нотариуса е бил сътрудник или агент на МВР. И това се спазва стриктно.

 

Но законът повелява МВР и антимафиотите да разкриват престъпниците, а години наред Нотариуса не просто си е вършил гадостите, но е бил защитен от „чадър“ на различни институции. Бил е недосегаем 15-20 години, а сега ни се карат, когато питаме, защо той се е ползвал с „имунитет“.

 

Петър Стоянов-Сумиста преди време се хвалеше и плашеше антимафиоти, прокурори и съдии с президентски и парламентарен „чадър“, а сега е с доживотна присъда.

 

Същото можеше да се случи на Петьо Петров-Еврото и Марто Нотариуса, ако в МВР се работеше за обществения интерес, например. Плюс още дузина като тях, които още шетат на територията на корупцията.






Калин Стоянов заявява, че полицаи не са охранявали заведенията „Осемте джуджета“ и SS Клуб. Но дали някой му вярва? Снимки и свидетелски показания говорят за друго. А и българите са достатъчно преживяли и осведомени, за да знаят, че без полицейско покровителство подобни дейности нямат шанс. А те са процъфтявали. И още процъфтяват. Ако не беше така, служби на МВР щяха да разследват в момента Балкански поток и налятите в него 3 или 4 милиарда лева на данъкоплатците - всичко това в услуга на Путин. Вместо това, слушаме вайкания и оплаквания.

 

Ако Калин Стоянов е толкова чувствителен към критики и това, което чете за себе си, да си подаде оставката, да стане шеф по сигурността в някоя благодарна банка или в охранителна фирма и да си гледа кефа. Да си част от властта не е само четкане на егото, известност и привилегии.

 

Поведението на Стоянов напомня за една кахърна чалга в ютюб: „Брат Яшко, ах недей недей ти ме нараняваш…“. В МВР не са ли печени мачовци? Я се стегнете малко, момчета.

 

Стив Джобс е казал: Всеки слух става истина в мига, в който бъде официално опроверган.

 

Подобен лаф има и у нас: Всички слухове в България в крайна сметка се оказват верни.

 

Например още от първия ден, в който се заговори за министрите в задаващия се служебен кабинет Калин Стоянов, според слухове, бе спряган като запазващ поста. И ето че Димитър Главчев превърна слуха в реалност, заявявайки, че Стоянов е експерт и остава министър.  

 

Хайде сега всички заедно: Калин е номер едно! Калин не е чувал за Нотариуса! Калин е супер пич! Калин! Калин! Калин е орел! Калин Орела!

Видяхте ли, не е толкова трудно да се каже истината.

 

А една друга истина нашепва: Всички са знаели за Нотариуса, знаели са с кого е свързан и кой му дърпа конците и са си натискали задниците. Дори са го пазели. Някои са съучаствали. Сега се крият зад закона и тайната. Но кой я бръсне тази истина за слива...

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 15081 |01.04.2024 Прокурор Станислав Иванов: Повдигаме обвинение на Бойко Борисов за Балкански поток . 22| 9622 |30.03.2024 Ако най-богатият крадец им посегне, акулата ще го разкъса: Смразяващи факти за 137-о място на Русия по корупция . 33| 9775 |29.03.2024 Кога български интелектуалци и учени ще заявят: Разследвайте Борисов и Путин! Нобелисти го направиха, а Айнщайн през 1933-а . 21| 17115 |27.03.2024 Как падна Търновската крепост: Защо на харвардци не им се получи Win-Win стратегията за преговори?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads