Реклама / Ads
34| 49761 |31.07.2023 ГЛАСЪТ

Корупцията сътвори ”Старозагорското клане”. Магистрати и ченгета си пазят постовете, а не жертвата и закона

.
Както се очакваше МВР и прокуратурата в Стара Загора дадоха съвместна пресконференция, на която си изпросиха аплодисменти за доблестните действия по случая с кланото момиче.
 

„По делото е работено перфектно, бързо и ритмично, ежедневно и ежеминутно", - в един глас рапортуваха обвинители и ченгета, сякаш се отчитат пред партиен конгрес по време на тоталитаризма.

Каква наглост!

 

Районният и окръжният прокурор, както и шефът на МВР в града дебело подчертаха, че общественият натиск не бил поводът да се втурнат да замазват гафовете около извършеното преди месец престъпление. Така и не стана ясно обаче, защо "от 2-3 седмици наблюдаващият прокурор е в отпуск, а едва в събота, след вдигналия се в медиите шум и надигналото се обществено недоволство, е назначен втори наблюдаващ прокурор".

Шикалкавенето на МВР и прокуратурата наистина ще вдигнат още градуса на гражданското недоволство, което ще се излее като протести в над 20 града в понеделник.

 

Вътрешният министър Калин Стоянов се е скрил някъде и няма кой да отговори: Защо толкова садистично престъпление е крито цял месец?! Защо не фигурира в сводките, които се огласяват всеки ден? Кой разпореди това зловещо деяние да остане в тайна, а извършителят да бъде пуснат на свобода? Въпреки, че има вече две предишни негови прояви на насилие, за които е санкциониран отново доста „хуманно“.

Славните, храбри старозагорски прокурори на свой ред мълчат като риби по казуса, защо медицинската документация по драстичния случай още не е налична при разследващите от болницата в Стара Загора.

 

И още: Чак сега ли разследващите са научили, че обвиненият Георги е заплашвал жертвата си дни, преди да я насече с ножа?

 

На 24 юни обвиняемият е изпратил съобщение: „Направо те убивам”. На 25 юни е последвало ново съобщение: „Ще ти закача главата”. А на следващия ден се е захванал да реализира инквизиторските си планове.

 

Районният прокурор Таня Димитрова щедро се отдаде на обещания, че тепърва нейните колеги ще положат максимални усилия за събиране на доказателства за предявяване на обвинение, което „съответства на тежестта на престъплението”, за да се стигне до справедливо наказание. А досега къде бяхте?

 

Tя уточни, че е образувано досъдебно производство за средна телесна повреда срещу Георги Николаев (Георгиев?), обвинен за нападението над 18-годишното момиче от Стара Загора.

„Днес по моя инициатива проведох среща с майката на пострадалото момиче. Тя се съгласи, проведохме близо един час разговор с нея. Заявих и нашата позиция за нулева толерантност към прояви на насилие. Наблюдаващите прокурори ще положат максимални усилия за събиране на доказателства за предявяване на обвинение, което съответства на тежестта на престъплението“, отчете се бодро Таня Димитрова.

 

Всъщност оставаме с впечатление, че е изнесла лекция на съкрушената родителка, колко много обвинението и съчувства, но истинската цел изглежда като уговорка семейството да си трае и да не се оплаква от съмнителните действия досега.

 

На 26 юни около 23:30 ч. в полицията е получен сигнал от съседка на момичето, че то е потърсило помощ от нея. Младата жена била с множество порезни рани и обилно кръвотечение. Момичето било настанено в болница, израпортува и старши комисар Лазар Христов.

 

Същият обаче така и не отрони и дума, защо МВР е мълчало/укривало случая цял месец.

 

Във Фрог нюз вече писахме, че започва период на оправдания и шикалкавене за това какво не е направено и какво е направено по нечовешото рязане с нож на 18-годишно момиче. Дори мястото на касапницата не е обявено за местопрестъпление със всички съпътстващи от това процедури. Къде са били криминолозите? Какви проби са взети, изследвани ли са оставените следи и доказателства за деянието на „кроткия и услужлив“ касапин, както вече някои негови близки го описват. И това предрекохме, че ще започне като кризисен ПР на „добрия съсед, който ни е помагал“, както побърза да изрече негова комшийка пред камерите.

 

Чувството, че над садиста е опънат „чадър“ от магистрати и ченгета, се засилва с всяко ново обяснение на представителите на ангажираните институции. Според местния шеф на МВР Георги изпълнявал „съвестно” наложената му пробация за предишни престъпления. Как? Като е заплашвал, а след това нарязал момиче, защото не му е вървяло по кефа?

 

Наистина е плашещо отношението на МВР и прокуратурата към обществото, с опитите да се изкарат ангели небесни и да сеят заблуди. Как един от тези хора не наведе глава и не изрази съчувствие към жертвата! Нито един не се извини за хаоса, създаден умишлено или от некадърност по случая!

 

Във всяка страна, където законите и правилата имат значение, досега коляча с ножа щеше да е прибран сто пъти, а не свършилите или лошо свършилите своите задължения щяха да са отстранени и разследвани. А медиите, вместо да се умилкват около тях с удобни въпроси, щяха да са ги разпънали на кръст.

 

Виновните трябва да отговарят. Заради тях едно момиче не вярва, че ще има справедливост за съсипания му живот.

 

Затова и много хора смятат, че не сме държава, а територия, завладяна от мутри, овъртолени в зависимости с представители на различни институции.

 

И над всичко това властва Нейно величество КОРУПЦИЯТА!

 

Отвратителни са опитите на магистрати и служители на МВР да си запазят постовете на гърба на едно момиче, което е на път да загуби цялото си бъдеще. Вместо да й осигурят професионална помощ за преодоляване на шока и последствията от касапницата, ако трябва и в чужбина, въпросните служители и магистрати се надпреварват да доказват колко съвестно са действали. Не сте! Досега се вижда само прикриване. Ако не беше се разбрало случайно за садистичните действия на „добрия съсед“ всички ние нямаше и досега да знаем за кървавата вакханалия.

 

Чухме емоционални декларации от политици, но те не струват пукната пара, докато продължават да се прикриват съмнителните действия на оторизираните органи по случая. Те мълчаха и го криха цял месец. Има виновни за това. Защо продължавате да ги криете?

 

Мижавите реформи в конституцията няма да постигнат нищо, ако КОРУПЦИЯТА, която наднича и в случая със Старозагорското клане, остане недосегаема. Засега се случва точно това.

 

Да знаете, магистрати и ченгета, това момиче ще навестява сънищата ви и ще ги превръща в кошмари, заради вашия страх и подлост.

 

Огнян Стефанов

 

П.П. Бях вече качил този текст, когато на всички тв екрани се появиха съдия Таня Гьонева, председателят на Старозагорския съд Красимир Георгиев (една шкембе чорба, придружена с ледена биричка... само между другото---) и съдия Тоньо Тонев. Наострих слух и чух... самохвалство, надменност и изумителна отдалеченост от действителността. Брилянтни професионалисти били и си свършили работата перфектно. Ах. Според мен тези хора никога не са чували за Хартата за правата на човека и за престъплението "унижаване на човешкото достойнство". Плюс клането с ножа, разбира се, което причинило някакви драскотини... А игривите усмивки на съдия Гьонева... те ме притесниха още повече. В такива ръце ли е правосъдието? Само питам.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 12090 |19.01.2023 Най-шумните борци с корупцията крият афера с биткойни за милиарди! Кой ще ги разследва? . 0| 29811 |18.05.2022 Скъпи протестиращи, корупцията на Борисов ви докара в това положение . 11| 6257 |12.01.2022 Кратко и неясно: ДПС ще бори корупцията, иска контрол на главния прокурор . 30| 39625 |10.09.2021 Да воюваш с армията на корупцията е достойно, но без ”къртица” в отбора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads