Реклама / Ads
18| 6066 |17.08.2023 НОВИНИ

Огнян Стефанов: Партньорските служби нямаше да приемат Алексей Петров, това е мит

.
Огнян Стефанов: Партньорските служби нямаше да приемат Алексей Петров, това е мит Източник: Нова тв
”Съдебната система колко грехове носи пред българското общество и българските граждани.” Това каза Огнян Стефанов в предаването ”Здравей България” на Нова тв, коментирайки убийството на Алексей Петров.
 

"Процесът, който беше известен като "Октопода", продължи с години. Той е единствен по рода си у нас с това, че първо беше отстранен прокурора по делото. След това беше отстранена съдийката по делото, а делото беше прехвърлено точно преди да се прочете присъда в Специализирания съд.

 

Петров беше оневинен в Специализирания съд. Който бъде оневинен в Специализирания съд - пораждат се съмнения, затова те бяха закрити. Бяха закрити заради тези съмнения.

 

Те витаеха около самия Алексей Петров и неговата дейност. Всички казваха - той е работил за службите. Дайте един положителен пример за нещо, което той е свършил за страната. Един пример. Аз мога да дам много примери за обратното.

 

Много хора са преживели тежки моменти в живота си, а някои не са ги преживели. Например, един от основните свидетели по обвинението по "Октопод" - Георги Цветанов, който всеки ден предупреждаваше прокуратурата и МВР, че Алексей Петров ще го ликвидира - няма го човека.

 

Другият основен свидетел - Пламен Устинов, бивш служител на НСО, до вчера включително е малтретиран и преследван от хора и от самия Алексей Петров. Защото беше основен свидетел по това дело.

 

Той разкри невероятни неща. И затова съм съгласен, че това е мит, че Петров е щял да се връща в службите. Кой ще приеме Алексей Петров от партньорските ни служби?"

 

Това подчерта Огнян Стефанов.

 

" Аз от години се занимавам с личността Алексей Петров. Смея да твърдя, че познавам много детайли от неговия живот и бизнес. Смятам, че много хора биха имали мотив да желаят неговото премахване. Фактологията във времето го доказва. Според едни е трети, според други - четвърти опит за покушение срещу него. Тези факти показват, че той е бил през годините мишена не веднъж и се е забърквал в ситуации и с хора, които по този начин са решавали нещата.

 

Вчера чух, включително от политици, лидери на партии, например на БСП, че се завръщат мутренските времена с убийството на Алексей Петров. Само че от БСП забравят, че той беше подчинен на тази партия, на Първанов, на Румен Петков. Някой от политиците я нарече мафиотска държава.

 

Ако е мафиотска държава, то не защото е убит Алексей Петров, а защото не е осъден? И много като него са били убити, защото не са били осъдени. Защото са били недосегаеми за правосъдието. Сега, след неговото убийство, много прокурори и съдии са в лоша позиция, защото той ги е държал с компромати и сега ще се търси тази картотека.

 

Може би не мога да го докажа, но побоят върху мен дойде от Алексей Петров. Може би не мога да го докажа чисто фактологично, но от неговите закани, които аз съм преживял и семейството ми, мога да кажа, че от него дойде", коментира Огнян Стефанов.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 3671 |25.07.2023 Проф. Огнян Минчев: Най-добрият национален празник е този, който празнува това, което нацията е дала на другите . 0| 2746 |05.07.2023 Огнян Минчев: България крие главата си в пясъка и навсякъде имаме пропагандни рупори, които говорят небивалици . 1| 3034 |28.06.2023 Огнян Минчев: Граничният контрол и съдебната реформа ни забавят за Шенген . 11| 2656 |13.06.2023 Огнян Дамянов от ВСС: Взехме добро решение, Гешев ме разочарова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads