Реклама / Ads
5| 3514 |11.11.2022 НОВИНИ

Христо Иванов: Кръстоносният поход за хартиената бюлетина циментира статуквото

.
Имаме различия с БСП по отношение на хартиената бюлетина и кръстоносният поход за нейното връщане в договорка с ГЕРБ и ДПС повдига много съмнения. Това е реванш и връщане към предишни форми за конституиране на властта.
 

Това заяви пред Българската национална телевизия съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов. 

 

Христо Иванов е убеден, че с този зор да се върне хартиената бюлетина ще имат разлика в гласуването на много места, включително и на местните избори. Той настоява за единна кандидатура с ПП на местните избори догодина.

 

“Ако се стигне до формиране на изпълнителна власт с наше участие, трябва внимателно да си извадим уроците от неуспехите на предишното управление и да направим всичко възможно да не се повтарят. Нямаме време за повече грешки и експерименти”, посочи Иванов.

 

Той заяви, че ДБ не вижда възможност да подкрепи кабинет на ГЕРБ с първия мандат за съставяне на правителство, но това не означава, че не може да бъде успешен аритметически. 

 

“ГЕРБ трябва да покажат визията си, сериозността си и отговорността си към първия мандат”, категоричен бе Иванов.

 

Той коментира и състоянието на границата ни с Турция. По думите му поддръжката на оградното съоръжение трябва да е приоритет за следващата власт.

 

"Това е толкова важно за един национален приоритет като Шенген например, който ние имаме. Това трябва да е един от основните приоритети на следващото управление. Тепърва ще трябва да изяснява поддръжката на оградното съоръжение и неговата ефективност, съобразността на средствата, които са отделяни, как са използвани. Ако се стигне на формиране на изпълнителна власт с наше участие, ние трябва много внимателно да си извадим уроците от неуспехите на предишното управление и структурните му проблеми и да направим всичко възможно да не се повтарят. Нямаме време за допълнителни грешки и експерименти", посочи Христо Иванов.

 

По думите му, има много съвременни технологични средства за осигуряване на този тип охрана на границата, че много въпроси възникват за цялата концепция на това гранично съоръжение и за нейното прилагане.


"Очевидно ще трябва да се преразгледат много елементи от това какви средства се използват, колко струват и колко са ефективни. Това ще е сериозна грижа на българската държава занапред. За съжаление ситуацията с различните бежански огнища не се опростява в глобален план и ние трябва да сме готови, особено че сме външна граница на ЕС", уточни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4579 |11.11.2022 Христов продължава ”флирта” с ГЕРБ, стреля по ПП и Николов заради ”тоталния хаос” в енергетиката . 10| 3414 |10.11.2022 Христо Иванов за затвора на Иванчева: Решението на съда не се коментира . 3| 3209 |10.11.2022 Кметът на Пловдив: Не ни стигат парите за стадиона ”Христо Ботев” . 3| 2975 |10.11.2022 Христов: Газът за декември ще е по-скъп, но няма да е като през септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads