Реклама / Ads
7| 2445 |24.06.2024 НОВИНИ

Охранителите на пловдивската болница, където почина британец излязоха чисти и без обвинение

.
Източник: личен архив
Освободиха без обвинение охранителите на пловдивската болница „Свети Георги“, които повалиха на земята пациент на лечебното заведение, който часове по-късно издъхна. Мъжът е британски гражданин. Той се бил държал арогантно и е бил в нетрезво състояние, обясниха тази сутрин от болницата.
 

Частната охранителната фирма излезе с позиция пред Нова телевизия, че служителите са действали  професионално.

 

Британският гражданин е на 68-години. Докаран е с линейка в Спешното отделение на болницата.

 

„Употребил е сериозно количество алкохол в жилище в Пловдив. След падане от собствен ръст контузва главата си и с оплаквания от главоболие, екип на Центъра за спешна медицинска помощ го транспортира до Спешен хирургичен кабинет. Пациентът е бил в стабилно общо състояние с добри показатели”, каза доц. д-р Кирил Атлиев - началник на „Спешно отделение“ УМБАЛ „Св. Георги“- Пловдив.

 

След прегледи и изследвания дежурните хирурзи преценили, че състоянието му не изисква да бъде хоспитализиран. Въпреки това му е предложена хоспитализация, която той отказва и след два часа напуска спешния хирургичен кабинет, уточни доц. Атлиев.

 

По данни на разследващите британецът остава пред болницата и настоява отново да бъде прегледан. Така се стига до конфликтната ситуация с охранителите. След блъскането и падането на земята е приет повторно. Второто постъпване в болница е за да бъде изчистен организма му в Клиниката по токсикология.







"Той е приет не заради това, че значително му се е изменило общото състояние в аспект да се усложни и утежни, а той е приет, защото е изпуснал тазовите резервоари, за да може да бъде изчистен. След което е транспортиран с наш екип до Клиниката по токсикология”, обясни д-р Атлиев.

 

Там няколко часа по-късно британският гражданин умира. Докторите отричат да има лекарска грешка и подценяване на състоянието.  „Ни най-малко нямам такова съмнение от това, което видях, от това което е направено”, каза началникът на Спешното отделение.





В болницата тече вътрешна проверка с разпит на лекари и преглед на документация. От охранителната фирма заявиха, че са действали професионално, дори повикали полиция, която си тръгнала, защото случаят не бил за тях.

 

„При пристигането нашите охранители установяват лице в явно нетрезво състояние и в лош външен вид, което да лежи на земята на около 20 метра от входа на болницата. То се е държало арогантно, използвайки нецензурни думи на английски език. При опит да не бъде допуснато вътре, след съприкосновение с наш служител и под влияние на алкохол губи равновесие и пада на земята, където остава да лежи”, гласи позицията на охранителната фирма.

 

Прокуратурата разследва вече дали е допусната лекарска грешка и дали агресията, проявена от охранителите е влошила състоянието на пациента.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2355 |24.06.2024 Доц. Киселова: ГЕРБ и ДПС могат да съставят правителство при малко игра с кворума . 12| 2592 |24.06.2024 Кирил Петков: Колкото и да скача Тошко срещу мен, само по-нисък става . 2| 2308 |24.06.2024 Социологът Добромир Живков: Политиката е сведена до търгашество . 7| 14270 |24.06.2024 Проф. Касчиев: Нещо се е случило в АЕЦ „Козлодуй“. Има сериозен риск за служителите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads