Реклама / Ads
1| 3199 |20.12.2022 НОВИНИ

Окончателно: Екстрадират мъж в САЩ заради измами за 23 млн. долара

.
Пловдивският апелативен съд потвърди решение на Окръжния съд в Хасково. Това позволява искано от САЩ лице Метин Корос да бъде екстрадиран. Корос има турско и германско гражданство, съобщиха от институцията. Корос е обвинен за множество измами на стойност 23 млн. долара. Той остава с мярка за неотклонение ”задържане под стража“ до екстрадирането му в САЩ. Решението на Апелативния съд е окончателно.
 

Апелативните съдии от Пловдив приеха, че са налице всички изискуеми от Закона за екстрадицията основания за удовлетворяване на молбата за екстрадиция на Метин Корос в САЩ. Срещу него се води наказателно преследване за "заговор за извършване на измама по електронен, пощенски и банков път“, "банкова измама“, "заговор за пране на пари“ и "пране на пари“.

 

На 2-ри септември 2020г., въз основа на споменатите обвинения, срещу Метин Корос е издадена заповед за задържане от Окръжен федерален съд за окръг Ню Джърси в САЩ. Той е обвинен за "заговор за извършване на измама по електронен, пощенски и банков път“ и "банкова измама“.

 

За тези престъпления в САЩ се предвижда максимално наказание от 30 години лишаване от свобода, а за заговор за "пране на пари“ се предвижда до 20 години лишаване от свобода. Деянията са престъпления и по смисъл на Наказателния кодекс на Република България. Те се наказват с лишаване от свобода.

 

Метин Корос е бил задържан на 27-ми септември 2022г. на ГКПП "Капитан Андреево“, при влизане в страната ни. Той е бил обявен за международно издирване с червена бюлетина от американските власти. Целта е лицето да бъде екстрадирано в САЩ за наказателно преследване, за извършени в периода: м. юни 2018г. до м. октомври 2018г. престъпления.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3176 |20.12.2022 Тече досъдебно производство срещу Областния управител на Плевен, заради инцидента с деца в с. Крушовица . 0| 3094 |20.12.2022 Китайската технологичен гигант Xiaomi Corp съкращава 10% от служителите заради битката с Covid-19 в страната . 0| 2844 |20.12.2022 ЕП иска Мъск да свидетелства заради Twitter . 3| 3078 |20.12.2022 НС заседава извънредно заради контрола над петролните рафинерии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads