Реклама / Ads
1| 2392 |27.07.2023 НОВИНИ

Окончателно: София отново ще има нощен градски транспорт

.
Източник: БГНЕС
Част от картите за градския транспорт ще важат и за нощните линии, реши Столичният общински съвет (СОС), който прие възстановяването на нощния транспорт на два етапа - две линии от края на октомври и други две до 31 декември, обслужващи районите ”Младост”, ”Люлин”, ”Студентски град”, ”Обеля”, ж.к. ”Гоце Долчев”, ж.к. ”Дружба” и др.

Превозните документи, които гражданите ще могат да използват и през нощта, са: годишната карта на цена от 365 лв., 24-часовата карта за шест лева и 72-часовата, която струва 15 лв. Могат да се ползват и билети на цена от 2 лева.

 

Вносители на доклада за подобряване на транспортното обслужване са общинските съветници Зафир Зарков, Карлос Контрера и Борис Бонев. В него те припомнят, че във връзка с COVID кризата през март 2020 г., обявеното извънредно положение и последвалата го извънредната епидемична обстановка, чувствително намаля пътникопотока в превозните средства на масовия градски транспорт. Предприеха се съответните мерки за оптимизация на маршрутните разписания, една от които бе временно спиране от движение на нощните автобусни линии Nl, N2, N3 и N4. Вземайки предвид и настъпилата икономическата криза в страната, рязкото повишаване цените на горивата и консумативите, тази мярка бе продължавана неколкократно, отбелязва БТА.

 

С оглед възстановяване на пътникопотока, края на пандемията и преодоляването на кризата с горивата вносителите на доклада предлагат поетапно възстановяване на нощните автобусни линии - N1, N2, N3 и N4. Те ще работят всяка вечер във всеки ден от седмицата, на интервал от 60 минути, като всички линии ще имат начални и последни часове на тръгване, съответно в 00:00 часа и в 04:00 часа от пл. "Княз Александър I" към крайните точки на маршрутите, както и изискването за 5-минутен престой за прекачване на пътници на пл. "Княз Александър I".

 

Включването на услугата "нощен транспорт" към годишната абонаментна карта ще позволи на притежателите на този превозен документ да ползват нощните линии без необходимост да закупуват от кондуктор билет/карта за пътуване с нощен транспорт на стойност 2 лв., е записано в доклада.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2363 |27.07.2023 Софийска вода: Следим всички ВиК ремонти в София в реално време през виртуален инфо център . 1| 2398 |27.07.2023 Иван Таков: За 16 години ГЕРБ-СДС направи София столица на шокиращите неравенства . 3| 2386 |27.07.2023 Пълен абсурд: Бързият нощен влак от Варна до София закъсня с близо 4 часа . 3| 2309 |26.07.2023 Опасно: Над 80% от сградите в София са без мълниезащита

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads